11.4.2010

Asuntovaunukokeilu

Northland road tripilta palattiin takaisin Aucklandiin, nukuttiin yo taas hostellissa ja sitten lahdimme etela-saarta kohti asuntovaunulla.

Me saatiin siis hankittua Aucklandista relocation asuntoauto. Eli saatiin se kayttoon ilmaiseksi viideksi paivaksi, kun ajettiin se Christchuchiin. Osoittautui, etta asuntoauto olikin aika luksustapaus, jossa oli ihan hyvat kokkaus ja vessa/suihkumahdollisuus. Tosin heti alkuun huomattiin, etta puhallin ei toiminut ollenkaan, joten auringon paistaessa oli melko kuuma istua kyydissa.



Eka paivana ajeltiin Hamiltonin ja ihan pilaantuneelta kananmunalta haisevan Rotoruan kautta Taupoon yoksi. Matkalla nahtiin muun muassa mustia joutsenia.



Eka yo oltiin tienvarren levahdysalueella parkissa. Oltiin ostettu iltapalaksi valkosipulipatokia, mutta se osoittautui virheeksi. Patonkiin oli tungettu niin paljon voita (ruokalusikallinen voita/yksi suupala), etta ei pystytty syomaan sita kokonaan.. Lammitysta ei voinut pistaa paalle, kun ei oltu leirintaalueella, niin aamulla oli aika hyinen heratys syksyiseen saahan.

Tokana paivana ajeltiin Wellingtonin lahelle pohjois-saaren etelakarkeen yoksi ihan oikealle leirinta-alueelle, etta paastiin kunnon suihkuun ja saatiin sahkoa. Leirintaalueella huomattiin, etta meidan luksusasuntoautossa vuosi likavesiputki koko ajan, joten esim tiskauksen jalkeen auton alle muodostui lammikko.

Keskiviikkoaamuna meilla lahti Wellingtonista lautta etela-saarelle. Hannele plus lautan lapset olivat innoissaan katsomassa, kun lautan edessa hyppi joukko delfiineja. Lisaksi lautalta oli hienot nakymat.



Yoksi pysahdyttiin Kaikoura nimiseen rannikkokaupunkiin ja parkkeerattiin rannalle yoksi.

Koska pelkastaan autossa istuminen alkoi puuduttamaan, niin torstaina paatettiin Kaikourassa tehda kolmen tunnin minivaellus niemenkarjen ympari. Maisemat oli kylla taas ihan hienoja ja lisaksi nahtiin hylkeita rannoilla levahtamassa. Niita ei saanut menna kovin lahelle, koska ne kuulemma voi hyokata kimppuun :)






Lisaksi reitti kulki lehmien laidunmaiden lapi, niin paasi oikein kunnolla maalaistunnelmaan.. Iltapaivasta ajettiin Kaiapoihin yoksi.

Perjantaina oli enaa lyhyt ajomatka Christchurchiin. Loydettiin mukava hostelli melko lahelta keskusta, purettiin ja palautettiin auto. Se oli molemmille ensimmainen asuntoautoilukerta ja viidesta paivasta kolme ekaa paivaa meni mukavasti, mutta sitten kylla meinasi hermo kiristya, kun oli ahdasta ja mikaan ei toiminut oikein kunnolla.. Mutta kaiken kaikkiaan ihan mukava kokeilu! :)

5 kommenttia:

  1. Karavaanari on kaikkien kaveri. Nätin olosta seutua. Itellä tässä perus töitä edeltävä sunnuntaifiilis, joten nauttikaa nyt vielä kun pystytte :). Onnea työnhakuun jos niitä nyt metsästätte.
    -Arvi

    VastaaPoista
  2. Jaa Antille ensimmäinen asuntoautoilukerta? Mites elokuu 2001 Keski-Suomessa? ;)
    -nimim. "Karavaanari Katinalasta"

    VastaaPoista
  3. No niin joo!

    Hannele kirjoitti ton ja oikoluvun aikana sattui oikosulku ja unohdin tuon ihanan romanttisen retken keski-Suomen kauneimpiin maisemiin. Ikimuistoisia hetkia........anteeksi etta tuollainen virhe paasi ihan tanne asti.

    -Nimim. se polvi vaan nyt sattui siina olemaan....

    VastaaPoista
  4. TPS-HPK! Hunajata, hunajata, hunajata mulle...

    VastaaPoista
  5. Ihania maisemia!
    Taitaa olla aika kylmä, vaatetuksesta päätellen...
    Paijekin on nyt sitte R!

    VastaaPoista