27.7.2010

Fraser Island by Kalle ja Nina

Moi!

Me ollaan nyt lätisty tänne jo niin monta kuukautta, että kun on loistavia vierailijoita Suomesta niin annetaan heidän kertoa missä mennään....eli Kallen ja Ninan kertomus Fraser Islandista..



- Takaisin luontoon Fraser Islandilla -



Lähdimme kolmen päivän telttasafarille Hervey Bayn edustalla olevalle Fraser Islandille, joka on maailman suurin hiekkasaari. Luonnonpuistona toimivalla saarella on enemmän hiekkaa kuin koko Saharan alueella yhteensä mutta mukavuuksia hyvin vähän, joten varustauduimme retkeä varten huolellisesti. Nelivetoauton lisäksi vuokrasimme leiriytymisvälineet, hankimme kartan sekä ostimme kunnon grillilihat ja sopivasti olutta. Hannelelle ja Ninalle oli ostettu tonkka niin edullista viiniä, että Hervey Bay hostellin pitäjä epäili sen olevan tehty kalansilmistä. Sitten kun oikein tarkasti etikettiä syynättiin, huomattiin, että "tuote" tosiaankin sisälsi maitoa, kananmunaa, pahkinää ja kalaa!

Eristäytyneen Fraser Islandin dingopopulaatiota pidetään kaikkein puhtaimpana ja villeimpänä lajihaarana, siksi ohjeet näitä villikoiria tavattaessa kerrattiin tarkkaan:

1. Dingon tavatessasi pysy ryhmässä ja pysy paikallasi
2. Älä juokse, älä huuda
3. Dingon hyökätessä puolustaudu agressiivisesti

Rannalla pidetyn lounastauon jälkeen ehdittiin jo harmitella ettei dingoja ollut näkynyt. Pian sellainen kuitenkin puskasta leiriä kohti jolkotti ja turvaohjeet unohtuivat samantien. Tytöt juoksivat huutaen telttaan ja autoon, Kalle otti valokuvia ja Antti huitoi kepillä.



Dingoraukka ihmetteli menoa hetken ja köpötti sitten eteenpäin. Myöhemmin illalla se tuli vielä pariin kertaan nuuskimaan grilliherkkujen tuoksuja.

Saaren 120 kilometrin pituista hiekkarantaa ajaessamme pysähdyimme mm. Eli Creekissä, jossa vuolaasti virtaava lähdevesi kelluttaa hitaasti kohti valtamerta ja Lake Wabbylla, joka on valtavien hiekkadyynien ympäröimä paratiisijärvi.











Muut Fraser Islandin järvet olivat pettymys vaikka niitä oli eri oppaissa kehuttu maasta taivaisiin. "Spectacular" Lake Birrabeen oli hyvin suomalaisten järvien näköinen lampi, jossa oli hiekkaranta. "Amazing" Lake Boomanjin oli myös kaikkea muuta: Mutapohja ja ruosteisen värinen vesi oli kuulemma hyväksi iholle sisältämiensä tanniinien vuoksi mutta ei se loppujen lopuksi hirveän hyvältä uimapaikalta vaikuttanut.



Reissulla pelattiin myös Yatzy-turnauksia, ihmeteltiin haaksirikkoutunutta laivaa ja rakennettiin aivan stunningly beautiful hiekkalinna.





Dingon lisäksi bongattuja eläimiä olivat: Kookaburra, kakadu, rausku (kuollut), kissakala, kotka, sammakko (kuollut), mato, minimeduusa, rapu. Lisäksi pohjoiseen ajettaessa näimme kengurun (melkein auton nokassa). Jatkossa Whitsundayn saarilla toivomme näkevämme Nemon, kilpparin, vasarapäähain ja möhkökalan.



Seikkailu jatkui surffauksella Agnes Waterilla ja Whitsunday Island purjehduksella, mutta niistä sitten tuonnempana.......


Terveisin,

H, A, N, K

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia! Vaikuttaa mahtavalta reissulta, voisinpa olla mukana :)

    Nauttikaa!! (tai epäilemättähän te näin teettekin, kunhan muistutin..)

    t.Hanna-Maria

    VastaaPoista