5.8.2010

Agnes Water / Town of 1770

Päivää!

Australian kansallishupia tuntuu olevan Rugbyn ja Aussifutiksen seuraamisen lisäksi tietenkin oluenjuonti sekä surffaus... Kolmea ensimmäistä on jo tässä reissun aikana tullut tehtyä, joten jäljelle jäi ainoastaan surffaus.

Kolmen päivän hiekkadyyniajelun ja leirielämän jälkeen karavaanimme suuntasikin Agnes Water nimiseen paikkaan, jossa tietojemme mukaan olisi tarjolla hyviä aaltoja sekä halpoja surffikursseja.

Hyvin nukutun yön jälkeen vaelsimme paikallisen surffauskoulun pihalle ja ilmoittauduimme kolmen tunnin alkeiskurssille. Kohtuulliseen 17 taalan hintaan kuului kaikki varusteet sekä kolmen tunnin opetus. Kääriydyimme märkäpukuihin ja kannoimme laudat komealle rannalla ja aloitimme surffausuramme.



Aluksi kuivaharjoiteltiin surffilaudalla "melomista" eli kuinka surffilautaa saa liikuteltua makaamalla siinä mahallaan (joku surffaaja voisi korjata näitä termejä jos ovat väärin), kuinka odotellaan oikeaa kohtaa aallosta ja kuinka siinä oikeassa kohdassa noustaan seisomaan laudan päälle joko tyylillä a tai tyylillä b. Jo harjoitteluvaiheen aikana hiki virtasi ja surffaajien hyvien vartaloiden salaisuus alkoi selvitä.





Kun kuivaharjoittelusta oli selvitty siirryttiin itse aalloille...eihän se nyt ollenkaan niin yksinkertaista ollut kuin kuivalla maalla, mutta puolitoista tuntia melottiin itseämme rannasta poispäin, odoteltiin hyviä aaltoja, melottiin aaltojen mukana ja toivottiin että ehditään nousemaan pystyyn oikeaan aikaan ja keikkumaan laudan ja aallon päällä mahdollisimman pitkään.

Halvan hinnan haittapuolena oli se, että moni moni muukin oli päättänyt aloittaa surffaamisen juuri täällä ja rannalla olikin yhtäkkiä kolmekymmentä innokasta surffaajan alkua, joiden seassa ensimmäisten surffausaskeleiden ottaminen ainoastaan vaikeutui.

Pitkällisen yrittämisen jälkeen muutamia surffaamiseksi laskettavia suorituksia nähtiin ja hauskaa oli koko rahan edestä. Ehdottomasti kokeilemisen arvoista urheilua ja on se vaan harmi ettei Suomessa mitään kauhean hyviä paikkoja surffaamiselle taida löytyä. Noh eiköhän sitä tässä vielä reissun aikana täällä tai jonkun muun meren rannalla tule kokeiltua.




Antti ja Hannele feat. Kalle ja Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti