13.8.2010

Cairns

Zumbaaaa!

Purjehtimisen jälkeen hypättiin taas auton kyytiin ja jatkettiin loputtoman pitkältä tuntuvaa matkaa kohti Cairnsia. Matkalla nukuttiin yksi yö Mission Beach-nimisessä paikassa, jossa yritettiin etsiä sademetsän keskeltä Cassoware-nimistä harvinaista lintua, mutta näkemättä jäi. Luonnontilassa eläviä kilpikonnia sen sijaan päästiin ihmettelemään.



ja Mission Beachin ranta



Matkalla pysähdyttiin myös uimaan vesiputouksen muodostamaan altaaseen, joka olisi jäänyt tekemättä ilman aboriginaalitytön kilttejä ohjeita. Meidän rohkeus ei altaaseen hyppäämiseen olisi riittänyt, mutta koska tyttö sen malliksi meille teki, niin pakko oli mennä perässä.



Lopulta saavuttiin Cairnsiin ja valittiin Lonely Planetin suosituksen mukaan majoitukseksi Gecko´s niminen hostelli. Hieman karut tilat, mutta muuten erittäin siistin oloinen. Yö paljasti kuitenkin karun totuuden ja Kallen ja Ninan sänky kuhisi luteita....nukkumisesta ei heillä tullut mitään ja yö oli muutenkin kurja. A ja H selvisivät ilman ötököitä. Tarina muuttuu mielenkiintoisemmaksi, kun aamulla asiaa ruvettiin selvittämään. Hostellin hieman lasittuinen silmin elämää seuraava omistaja sanoi, että huoneen vaihto on nyt paikallaan ja kaikki vaatteet pitäisi pestä eli tuokaa ne 12 jälkeen pesutupaan. Me ymmärsimme tämän niin, että hostelli maksaa pesun ja kuivauksen. Kun Kalle palasi vaatteiden pesun kanssa keskustelemaan asiasta, menetti hostellimies täysin malttinsa, käski pitämään suun kiinni, lopettamaan höpöttämisen ja uhkasi muuten vetää Kallea turpaan....siinä sitä paikallista asiakaspalvelua. Perehdyttiin vasta jälkikäteen tripadvisorin kautta hostellin arvioihin ja uhkauksia mies oli jaellut jo aiemminkin ja useasti. Vaihdoimme hostellia yhden yön jälkeen ja Kalle toimitti viralliset valitukset Australian turismi viranomaisille. Sellainen seikkailu.

Cairns ei muuten kauheasti sytyttänyt, matkatoimistoja ja turistikrääsä myymälöitä, japanilaisturisteja ja ranskalaisia. Alunperin ajateltiin, että voitaisiin jäädä sinne vähäksi aikaa töihin, mutta realiteetit iskivät vastaan aika nopeasti. Tajusimme olevamme 3000 kilometrin päässä Sydneystä ja 3700kilometrin päässä Melbournesta mistä seuraava lentomme piti olla. Laskettiin, että kaikkine siirtymisineen ja työnhakuineen meille jäisi niin pari-kolme viikkoa aikaa tehdä töitä = työnantajat ei ole innoissaan. Halvimmaksi tavaksi päästä Sydneyyn tuli lentää Qantasilla ja samalla päivittää loppumatkan lennot. Aikaistettiin samalla Aasiaan menoa parilla viikolla. Vuodatetaan tästä Australian backpacker työkulttuurista vaikka seuraavassa tekstissä.

Cairnsissa oli kuitenkin lämmintä ja aurinkoista, hieno ranta sekä mahtavat grillausmahdollisuudet, joten muutama päivä kului kuin siivillä. Kalle ja Nina hyppäsivät laskuvarjohypyt ja käytiin myös Kurandan viidakkokylässä päiväretkellä.







Puistossa järjestettiin myös pari kertaa ilmaista Zumbaa niin mentiin sinne sitten mukaan pyörimään.....kuuma tuli.





Antti ja Hannele

3 kommenttia:

  1. Lieneekö jumpan ohjaaja ollu ihan timmissä kunnossa kuin noin oot paitas kuolannu?
    Me kosmopoliitit mennään huomenne Pärnuun. Nih.
    -Antti

    VastaaPoista
  2. Pärnu on hyvä!

    Oli aika kaukana se ohjaaja enkä nähnyt sinne asti ilman laseja, mutta Hannele sano että ihan ok kunnossa oli....siellä oli kyllä aika kuumakin jos hiellä voi asiaa yhtään selittää...

    -toinen Antti

    VastaaPoista
  3. Toiselle puolelle maapalloa zumbaamaan? Ei hyvää päivää, sanoisi eräs tummahipiäinen kapteeni ;)

    No, onneks siel on vähän muutakin tekemistä =D

    -Aci

    VastaaPoista