30.8.2010

Perth ja Fremantle

Monen reppureissaajan mielestä Perth on tylsä paikka, jossa ei oikein ole mitään nähtävää ja kaiken lisäksi se on vielä tolkuttoman kallis. Ei pidä paikkaansa. Täällä riittää nähtävää ja koettavaa ihan samalla lailla kuin kaikissa muissakin Australian kaupungeissa, tämän lisäksi maisemat ovat todella komeat ja hintataso aivan samanlainen kuin esimerkiksi Melbournessa.

Ensimmäisenä kohteena meillä oli Scarborough-niminen kaupunginosa puolen tunnin päässä Perthin keskustasta. Hostellista, joka oli surffaajien täyttämä, oli rantaan 5 minuutin kävelymatka ja saatiin halvalla kahden hengen huone joten ei valittamista. Scarboroughsta tehtiin rannalla makoilun lisäksi päiväretki länsirannikon suurimpaan akvaarioon. Kaikenlaisia otuksia siellä tuli merihevosista, haista ja rauskuista alkaen vastaan.









Reissu huipentui vielä kun löydettiin IKEA ja painuttiin tietenkin lihapullille...ai, että oli makoisaa, vaikka pienenä miinuksena ne tarjoiltiin ranskalaisten eikä perunamuusin kera. IKEA ruokaosastolta tarttui mukaan vielä Knäckebrödiä ja turkinpippureita. Hyvä päivä.



Scarboroughsta siirryttiin rannikolla vähän etelämmäksi ja Fremantlen legendaariseen satama-kaupunkiin. Jos nyt ihan suoraan sanotaan niin aika pistävä haju jäi nenään, sillä vapaampaa huumekulttuuria ei olla vielä tämän vuoden puolella nähty eikä haistettu. Kaikenlaiset vanhat ja nuoret surffarit siellä vaelteli jointit suussa ja viinilaatikot kainalossa, eikä ketään meno tuntunut haittaavan. Hostelleissa asukkaat leipoivat spacecake-meininkejä ja jakelivat niitä halukkaille. Hostellien siisteys ja viihtyvyys olivat sen mukaiset, eikä se välttämättä paras vaihtoehto ollut tällaisille kunnollisille kohta kolmekymppisille (tai no Hannelella kai on vielä vähän matkaa..). :)





Nähtiin siellä jotain turistikohteitakin ja baarissa se Sveitsiläinen Severin, jonka kanssa Brisbanessa käytiin huvipuistossa. Mikäs sen todennäköisyys sitten on. Kuvitellaan nyt vaikka, että näkee jonkun muun maalaisen Tampereella ja menee käymään hänen kanssa Särkänniemessä joku päivä. Sen jälkeen ei ole kauheasti yhteydenpitoa kahteen ja puoleen kuukauteen ja sitten kun matkustat Valenciaan, missä menet random-baariin ja satut vain törmäämään samaan kaveriin. Tarvii varmaan pitää yhteyttä enemmän tästä eteenpäin.



Kolmen päivän Fremantle-seikkailun jälkeen palattiin Perthiin ja käytiin juoksemassa City to Surf-nimisessä juoksutapahtumassa 12 kilometrin lenkki 45 000 muun kanssa. Hyvin jaksettiin ja hauska tapahtuma oli kaiken kaikkiaan.





Nyt tässä kulutellaan vielä viimeinen päivä Australiassa, käydään syömässä kengurua, jos jostain löydetään ja huomenna siirrytään Singaporeen ja Aasian lämpöön. JEE!!!!


A ja H

2 kommenttia:

  1. Mukavaa Aasian touria! Pääsette vähän lämpimämmille leveysasteille. Tai no itse asiassa ne lupas Sidneyhin +26 tänää, että varmaan se kesä olis pikku hiljaa sinne Ausseihinkin asti saapunut.

    -Agi

    ps. Elinan mielestä sä oot Suomen BB 2010:ssä ;)

    VastaaPoista
  2. Aaah, upean kuuloista kaikki mitä siellä teette, ja kuvat on sen mukaisia! Pääsin fiilikseen Perthin kohdalla (vietinhän siellä vuoden lukiossa), onneksi huomasitte kehua sitä riittävästi! Hieno tapahtuma tuo city to surf, itsekin sen joskus juoksin. Toista se oli tällä viikolla kintulammelle juoksu: +10 astetta ja vastatuulta, mutta eipähän kuitenkaan satanut! Uudesta fuksikurssista tuli sitten C. Koivunen.

    Jep, terveisiä Amos-klubin mopin äärestä. Täällä on nykyään netti.

    -Eeva

    VastaaPoista