2.9.2010

Singapore

Ja Aasiassa!



Pomppuinen lento meni sitten loppujen lopuksi ihan mukavasti, ja päästiin turvallisesti Singaporeen. Pari viikkoa jo oltiinkin odoteltu, että miltä tämä Aasian mallivaltio näyttää ja heti lentokentältä asti ymmärsi, mistä kaikki ne puheet ovat peräisin. Täydellisesti tuntui kaikki toimivan ja mukavasti siinä matkusteltiin kaiken maailman skytraineillä ja liukuporrashärveleillä kohti uutuuttaan vieläkin hohtavaa MRT-metro systeemiä kohti. Singaporen lyhyt historia on muutenkin mieleenkiintoinen ja jos asia yhtään kiinnostaa niin siihen kannattaa kyllä perehtyä. Ainakin sellainen kirja kun "From the 3rd world to the 1st" on hyvä listalle laittaa.

Ilmastoidulla lentokentällä, ilmastoiduilla metroasemilla ja ilmastoidussa metrossa ei tuota kuumuutta vielä niin kauheasti tajunnut, mutta kun Chinatownin asemalta noustiin maan pinnalle ja käveltiin huikaiseva 200 metrin matka hostelliin, jonka ovi löytyi vaatekaupasta niin jo hiki virtasi. 32 astetta täällä taisi olla ja kosteutta ihan mukavasti, eli sellainen perus Suomen kesäsää kuulemma (ja ei, emme ota pois tuota hajotkaa pakkaseen tekstiä tuosta oikealta, koska kyllä ne vielä sinne ehtii).

Alun alkaenkin tämän piti olla sellainen kulkureitti muualle Aasiaan ja vietettiin sitten ainoastaan kolme yötä täällä. Paljon jäi taas varmasti näkemättä, mutta paljon ehdittiin näkemäänkin.

Aloiteltiin kaupunkikierros reppumatkaajille sopivaan tapaan eli kalleimmalta ostoskadulta Orchard Roadilta. Siellä sitä oli Guccit ja Armanit rivissä Luis Vuittoneiden kanssa ja valtavia ostoskeskuksia sellainen kahdeksan korttelin matka täynnä.



Kalliita olivat ja ei niiden takia pelkästään tänne kannata kyllä lentää. Aikamme ihmeteltyä jatkettiin Bugis-nimiselle alueella, josta löytyi jo oikein markkinameininkiä ja hieman halvempia, joskin laadultaan kyseenalaisia, vaate ynnä muita krääsätuotteita.

Parin päivän aikana kerettiin vielä käymään Clarke Quayssa, käveltiin Singapore-joen rantaa, ihmeteltiin futuristista teatteria ja muutenkin vaikuttavaa kaupunkisuunnittelua.







Lisäksi käveltiin ensimmäistä kertaa F1-radalla. No taksit siinä vielä nyt meni, mutta turva-aidat ja valot oli jo paikalla eli käytännössä valmis rata. Kuun lopussa täällä ne kisat vasta on joten taitaa jäädä taas eri reissulle niiden näkeminen.



Parasta on kuitenkin ollut tutustua näiden eri Aasian maiden ruokakulttuureihin. Hostelli tosiaa on Chinatownissa, jossa on nautiskeltu kiinalaista ruokaa, Little India-nimisessä kaupunginosassa syötiin jotain intialaista, nimeä ei tiedetä ja haarukatkin syömiseen saatiin vain kohteliaisuudesta, paikalliset söi käsin. onneksi ei tarvinnut siihen mennä, ei olisi tullut mitään muuta kuin sotkua.



Hieno kaupunki ei voi muuta sanoa. Purkan syömistä ei vieläkään sallita ja vessan vetämättä jättämisestä saa sakkoa. Kaikki kuitenkin toimii ja on todella siistiä, viheralueitakin on vielä jätetty paikalleen ja ihmiset ovat ystävällisen oloisia. Voidaan siis suositella kaikille kyllä hyvillä mielin.

2 kommenttia:

  1. On upean näköistä!!!

    Ellalta terkkuja kummeille :) !

    -Heidi

    VastaaPoista
  2. Jee, mukavaa että ootte päässeet lämpöön! Täällä kelit viilenee, hanskat ja pipon jo tarvii kun pyöräilee jumppia pitämään Hervantaan. Nauttikaahan Aasiasta, voin laittaa fb:ssä viestiä parista kivasta paikasta, jos ootte Vietnamiin ym. suuntaamassa..

    VastaaPoista