27.9.2010

Koh Lipe

Näin monsuunin aikaan ja turismin kannalta hiljaisempaan sesonkiin täällä Andaman merellä on tuota lauttaliikennettä aika lailla tosiaan supistettu ja hieno suunnitelmamme loikkia saarelta toiselle aina Penangilta Phukettiin asti ei sitten onnistunutkaan. Jouduttiin Langkawilta kiertämään mantereen eli Pakbara Bayn kautta Koh Lipen saarelle, mutta eipä tuohon matkaan siltikään mennyt kuin nelisen tuntia.

Koh Lipestähän ei sitten etukäteen tiedetty muuta kuin, että kaunis paikka pitäisi olla kyseessä ja hiljaista ja halpaa tähän aikaan vuodesta. Mitenköhän sitä nyt sitten kuvien lisäksi kuvailisi. Aika lailla suuren turismin kynnyksellä. Turisteja ei kauheasti näkynyt, mutta kaikki paikat oli täynnä rakennustyömaita, joissa uudet bungalowit, ravintolat ja kahvilat nousevat täyttämään jokaisen tyhjän kolon pienellä saarella. Lisäksi kaikenlainen siivoustoiminta oli pysäytetty hiljaiseksi ajaksi, joten kaikki rannat olivat täynnä meren mukanaan tuomia pulloja ynnä muita roskia. Näkymä majoituksesta oli kuitenkin ihan kohtuullinen :)



Muutama hieno rantakin onneksi löydettiin ja loppuaika snorklattiin ympäri saarta ja käytiin vielä veneilemässä muutamalla kauemmalla saarellakin.



Kaiken kaikkiaan viisi yötä siellä hengailtiin ja mukavaa oli. Saarella oli auki muutama mutta vain yksi erinomainen ravintola, jota mukava pariskunta piti oman kotitalonsa pihalla, meren rannassa. Näkymä ravintolan pihalta oli mukava.



Siellä syötiin joka päivä, juteltiin omistajien kanssa ja tutustuttiin Thaimaalaiseen kotikeittiöön ja sen antimiin.

Saaren ainoassa baarissa käännettiin ilmaisten juomien eteen matkailuesite suomeksi ja kyseltiin suomalaiselta Patrikilta vinkkejä loppumatkaksi.

Yhdellä hostellilla oli terassilla yksi päivä neljä viikkoa vanhoja koiranpentuja. Osa porukasta saattoi niihin vähän hurahtaa ja mukavasti meni hetki niiden kanssa leikkiessä..



Nopeasti meni aika ja hyvin viihdyttiin.

Tällainen lyhyt ja sekava teksti, kirjoitellaan taas enemmän kun löydetään inspiraatiota, hyviä kuvia ja toimiva netti.

A ja H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti