6.9.2010

Kuala Lumpur

Singaporesta otettiin seitsemän tunnin juna Kuala Lumpuriin. Oltiin jo etukäteen varattu ihan hotellihuone neljäksi yöksi Kuala Lumpurin keskustasta. Hotelli ei ihan vastannut odotuksia, sillä aula oli täysin remontissa, mutta huone oli onneksi hyvä ja pitkästä aikaa saatiin olla ihan omassa rauhassa, meillä oli oma vessa ja jopa tv. Pieniä iloja kahdeksan kuukauden dormielämisen jälkeen. :) Hintakaan ei ollut paha ja maksettiin tästä huoneesta saman verran kuin Australiassa dormista. Kaikki voi vertailla kummassa nukkuisi mieluummin.





Kuala Lumpur on paljon aasialaisempi kaupunki kuin Singapore. Englantia ei puhuta niin paljoa, liikenne on sekavampaa ja kaikki ei ole ihan niin siloiteltua ja puhdasta. Ollaan kyllä tykätty tosi paljon.





Malesia on myös muslimimaa, mikä näkyy nyt Ramadan aikaan etenkin ravintoloissa, jotka täyttyvät vasta illalla pimeän aikaan. Lisäksi päähuivimyymälöitä on joka nurkassa ja huiveja läytyy ihan kaikissa väreissä, malleissa ja eri materiaaleista valmistettuina.

Hienoin ja kuuluisin nähtävyys Kuala Lumpurissa on varmasti Petronas- kaksointornit. Meistä tornit oli erityisen hienot yöaikaan hienosti valaistuna. Käytiin myös tornien välissä olevalla tasanteella ihailemassa maisemia, joka on kerroksen 42 kohdalla.



Täällä on Singaporen tyyliin tosi isoja ja hienoja ostoskeskuksia, joissa on pääasiassa kalliita länsimaisia myymälöitä. Katujen varsilta löytyy puolestaan halpoja pikkupuoteja, jotka myy muun muassa "Guccin" laukkuja ja lompakoita...





Lisäksi löytyy turisteille suunnattu Central market, jossa on pikkuputiikkeja mutta paremmin laitettuina ja parempilaatuisina. Parasta Central marketissa oli kuitenkin kalahieronta. Siellä oli pikkuallas täynnä kaloja, jonne upotettin jalat ja kalat hyökkäsivät syömään kuollutta ihosolukkoa jalkojen pinnalta. Kutitti tosi paljon, mutta jälkikäteen oli kyllä tosi pehmät jalkapohjat!



Lisäksi ollaan taas syöty tosi hyviä ruokia, käyty Merdeka aukiolla (jossa on julistettu maan itsenäisyys), tutustuttu Chinatowniin, paahduttu kuumuudessa, nähty trooppinen vesisade ja matkustettu edestakaisin monoraililla ja junilla.





Huomenna lähdetään bussilla katselemaan Cameron highlandsia.

H ja A

2 kommenttia:

  1. Ihana lukea teidän reissuista :) Tekis kyllä mieli jättää taas Suomi ja lähteä maailmalle... Ehkä vielä joskus :)
    Mistä Hannele on löytänyt noin ihanat housut? :) Varmaan mukavat helteellä!

    VastaaPoista
  2. kalahieronta... mmm... Sellasta ei muuten löytyny Partolan kuntokeskuksesta

    VastaaPoista