30.9.2010

Krabi - Koh Phi Phi

Lipeltä jatkettiin matkaa kohti pohjoista ja kuuleman mukaan tämän Thaimaan puolen kauneinta saarta Koh Phi Phiä. Matkalle sattui Krabin ja Ko Lantan suositut lomakohteet, joista pysähdyimme sitten Krabille muutamaksi päiväksi ennen kuin lauttailtiin Phi Phille.

Krabilla päädyttiin yöpymään sopivassa budjettiratkaisussa Noppharatthara-rannalla. Ao Nangin kiireisemmälle rannalle oli kymmenen minuutin kävelymatka eli ihan kohtuullisen etäisyyden päästä löydettiin kohtuuhintainen majoitus.

Ao Nangillahan sitten pärjäsi ihan mukavasti kotimaisella kielellä. Pukumyyjät, kauppiaat, tarjoilijat ja taksikuskit olivat kaikki perus lomakohdetyyliin opetelleet muutaman tärkeimmän lauseen suomeksi ja niitä aika aktiivisesti myös käyttivät. :)

Ei sitten ostettu pukua. Yhden hyvin nukutun yön jälkeen lähdettiin sitten tutustumaan rantoihin ja ei se ole ollenkaan ihme, että sieltä pohjolasta tänne lennetään sillä komeita ja viihtyisiä ne kyllä olivatkin. Eniten vietetiin aikaa Rai Leh tai Railley-beachillä ja ihmeteltiin jylhiä maisemia ja kalliokiipelijöitä auringonoton lomassa.





Toisena päivänä lähdettiin snorklaus/kajakointi reissulle Hongin saarelle ja kuvat sitten kertokoon enemmän. Snorklaamiseen ei kauhean hyvää näkyvyyttä ollut, mutta muuten kannatti kyllä... :)











Phi Phin saaret löytyy Krabin ja Phuketin välistä noin suunnilleen ja yleisesti niitä tosiaan pidetään Andaman-meren komeimpina. Lautta vei meidät isommalle Phi Phin saarista, jonka kaikki rakennukset valittettavasti tsunami aikanaan oli vienyt mukanaan, joten kohtuullisesn uutta ja keskeneräistäkin monin paikoin vielä oli. Asetuttiin aivan rannan tuntumassa olevaan bungalowiin ja todettiin sitten myöhemmin yöllä, että Apache niminen beach bar oli sitten käytännössä meidän parvekkeella....no mikäs siinä oli diskon ääniä yhden aikaan yöllä kuunnella ja kahdelta siellä jo meno alkoi hiipua eli ei mikään täydellinen katastrofi.





Pieni saarihan tuo oli ja aika nopeasti sen käveli ympäri, paljon hyviä ravintoloita ja iltaiseen aikaan hyvinkin bilepainotteista...mukavasti viety tätä bucket kultturia eteenpäin kun sai jo ostettua valmiit sekoitukset omassa ämpärissään.



Yhden sadepäivän jälkeen käytiin vielä katsastamassa puolalais-israelilaisen ryhmän mukana pienempi Phi Phin saarista ja sieltä löytyi ehkä tähän mennessä reissun hienoin yksittäinen paikka Pi Leh - Bay.







Matka sitten vielä jatkui Maya - Baylle, jolla tuo kaikkien reppureissaajien kulttielokuva the Beach on kuvattu. Täällä se Leopardi Caprio, jossain vaelteli.





Eikä sitten muuta kuin nokka kohti Phukettia.





A ja H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti