14.9.2010

Paratiisi nimeltä Pulau Perhentian

Cameron highlandseiltä haluttiin jonnekin saarelle vaan makaamaan ja rentoutumaan. Niimpä jatkoimme matkaa Perhentian saarelle. Perhentianiin kuuluu itse asiassa kaksi saarta, iso ja pieni. Erään espanjalaispariskunnan suosittelmana me suuntasimme isolle saarelle.

Majoitus löytyi heti meren rannasta, saatiin kahden hengen pikku mökki rantanäkymällä. Ihana vanhan ajan mummonmökki punaisilla kukkalakanoilla ja pikkuterassilla. Rannalla oli vain muutamia majoituspaikkoja ja muutamia ravintoloita. Yksi pieni tuliaisliikekin löytyi, mutta se ei ollut suurimmaksi osaksi aikaa edes auki.



Päiväohjelmana ensimmäisenä päivänä käveltiin saaren yhden kulman yli uudelle rannalle. Oltiin rannalla ihan kaksin. Nautittiin auringosta ja turkoosista vedestä.





Toisen päivän ohjelma oli kävellä saaren läpi Paradise beachille. Paikka oli kyllä nimensä veroinen. Ihan mahtava ranta! Maattiin auringossa, uitiin ja siirryttiin palmun alla varjoon makaamaan, kun aurinko kävi liian kuumaksi. Lisäksi paikalla nähtiin ei niin paratiisimaisia kahden metrin pituisia liskoja.








Kolmannen päivän ohjelmana oli snorklausta. Mentiin paikallisen pojan kanssa veneellä kolmeen eri snorklauskohteeseen, Coral point, Fish point ja Shark point. Ekalla paikalla nähtiin hienoja koralleja ja värikkäitä kaloja. Fish pointilla opaspojalla oli mukana leipää. Kun sitä otti palan käteen vedessä, kalat tulivat sitä kädestä asti kuhisten syömään. Kahden ensimmäisen paikan aikana opaspoika oli kalastanut eka leipäpalalla pikkukalan, pikkukalalla isomman ja lopulta haiden lempikalan. Shark pointilla opaspoika tuli veteen kalastetun kalan kanssa, jolla saatiin houkuteltua hait paikalla. Parhaimmillaan meitä piiritti vedessä neljä puolitoista metristä haita. Oli aika jännittävää!!







Alun perin meidän oli tarkoitus viipyä saarella vain kaksi yötä, mutta päädyttiin olemaan neljä, kun paikka oli vain niin hieno! Ihanan rauhallista, 35 astetta lämmintä, vesi turkoosia ja lämmintä, hienoja rantoja, tosi hyvää ruokaa, mukavia ihmisiä ja nähtiin jopa apinoita mökkien takana!





Jos joku on joskus tulossa Malesiaan, niin voidaan ehdottomasti suositella tätä paratiisisaarta! Yksi hienoimpia paikkoja tämän vuoden aikana!

H ja A

Niin ja loppuun vielä isot onnittelut Villelle ja Katille. Oli täällä paratiisisaari tai ei niin oltaisiin teidän häissä haluttu paikalla olla.

4 kommenttia:

  1. Hieno on hiekkataideteos! Ja kyllä te meidän mielissämme paikalla olitte. Kiitos myös koskettavasta puhelusta, saatiin rouva edes kerran kyyneliin! :) T: vastanaineet

    VastaaPoista
  2. Nastalta mestalta vaikuttaa Nykäs Mattia lainaten. Ei toi toki ihan Hietsu ole mutta lähelle menee:). Kaikkea hyvää teille.

    -Arvi

    VastaaPoista
  3. Täytyykin laittaa paikka mieleen!

    -Aki

    VastaaPoista