18.8.2010

Sydney!

Cairnsin lämmöstä siirryttiin keväiseen ja viileään Sydneyyn. Kelit olivat aikaisesta ajankohdasta huolimatta kohtuulliset koko viikon ajan ja vain muutamana päivänä satoi ripauksen vettä, oikein kauniista kevätsäästäkin päästiin nauttimaan.

Muutama päivä käytettiin ihan puhtaasti turistinähtävyyksien kiertelemiseen. Kaikille tuttu Sydney Harbourin alue eli Oopperatalo, Harbour Bridge sekä Circular Quay tuli kuljettua ja kuvattua viikon aikana kaikista mahdollisista ilmansuunnista. Vaikka alueesta on nähnyt vuosien aikana vaikka kuinka monta kuvaa, niin kyllä se silti komeudessaan vähän pysäytti.







Toinen Sydneyn satama-alueista on komeasti viihdekäyttöön muutettu Darling Harbour, jonka alueella olleissa kahviloissa, kaupoissa ja museoissa pyörähdettiin useampana päivänä. Järjestettiinpä siellä myös komea ilotulitus-show, jota tietenkin oli pakko päästä katsomaan.



Normaaliin turistikierrokseen kuuluu myös kuuluisa Bondi-beach, jonne eräänä aurinkoisena, mutta tuulisena päivänä käytiin tutustumassa. Käveltiin samalla reissulla merenrannassa muutaman kilometrin kävelyreitti Coogee-rannalle. Komeita rantamaisemia kaikki tyynni, mutta ehkä keväinen hieman remontissa oleva ja tuulen takia suljettu Bondi ei kauhean hyvää kuvaa itsestään antanut.



Enemmän meitä miellytti täysin kaupungin toisella puolella oleva Manlyn ranta-alue, jossa ei kuitenkaan uskaltauduttu kylmähkössä kevätsäässä uimaan.

Yksi päivä käytettiin vesinokkaeläimen metsästykseen Taronga Zoossa ja nähtiin siellä myös monia muita mielenkiintoisia eläimiä sekä eläinvauvoja. Vauvoista nähtiin gorilla, simpanssi, norsu sekä Hannelen mielestä suloisin eli kääpiövirtahevon puolentoista kuukauden ikäinen poikanen. Koalat, kengurut, tasmanian tuholainen sekä vesinokkaeläinkin silmiin osui, mutta Australian suosikkieläimeksi nousi sympaattisen ja harmittoman oloinen vompatti. Käärmeet ei sen sijaan vieläkään ole kummankaan suosikkeja.







Ilta-aktiviteetteihin kuului Kings Crossin bilealueeseen tutustuminen. Muutaman korttelin aluetta mainostetaan Sydneyn vastineena Amsterdamin ja Hampurin Red Light-Districteille ja se epäonnistuu siinä tehtävässä kyllä surkeasti. Menoa riitti ihan mukavasti, mutta pääasiassa alue oli baareilla ja yökerhoilla täyttetty kadunpätkä, eikä edellämainittujen kaupunkien kaltaista menoa nähty lähellekkään.

Aurinkoisen kevätsään kunniaksi käytiin Botanic Gardensissa piknikillä usempaankin kertaan. Ensin keskenään ja sitten yhdessä Sydneyläisten Patrickin ja Chrissyn kanssa, jotka tapasimme ensimmäisen kerran Buenos Airesissa. Heidän kanssa kierreltiin vielä kaupunkia ja kuunneltiin paikallisten kommentit eri alueista sekä käytiin Royal Natural Park - nimisessä luonnonpuistossa kävelemässä, sekä tähän mennessä Australian hienoimmalla rannalla Burning Palmsilla.





Kaikki jäljelle jäänyt aika vietettiin joko hostellilla muiden asukkien kanssa tai vaelleltiin Sydneyn keskustaa ristiin rastiin.

Kaiken kaikkiaan hieno kaupunki ja yksi niistä paikoista, joissa viikko voi olla jopa liikaa, mutta vuosi aivan liian vähän. Lopulta tuli aika siirtyä Melbourneen ja vieläkin viileämpään kevääseen, jonne mentiin mukavalla 12 tunnin yöbussilla.

Antti ja Hannele

1 kommentti: