22.6.2010

Wellington-Auckland

Hei taas!

Pohjois-saari meiltä jäi hieman etelä-saarta vähemmälle huomiolle tällä kyseisellä Uuden-Seelannin matkalla, mutta maan pääkaupunkiin eli Wellingtoniin käytiin kuitenkin vielä tutustumassa. Lennettiin Christchurchista Wellingtoniin jämäkkä 35 minuutin lento, koska se tuli huomattavasti bussia, junaa ja lauttaa halvemmaksi.....näin se hiilijälki taas kasvaa.

Wellington oli positiivinen yllätys, hallintokaupunkistatuksella kulkeva keskisuuri metropoli. Eli toisin sanoen, ison keskustan elkeita muutama kortteli ja muuten pienen kaupungin ulkoasua ja ilmapiiriä muistuttavaa aluetta.



Kulttuurimatkaksi tämä osittain muodostui sillä Uuden-Seelannin isoin(??) museo Te Papa on kaupungissa. Neljä kerrosta maan, eläimistön, maoreiden ja ensimmäisten eurooppalaisten historiaa. Tämän lisäksi muutamat vaihtuvat taidenäyttelyt takasivat, että kaksi osittain sateista päivää voitiin viettää mukavasti sisätiloissa.



Hallinnolliselta puolelta käytiin tutustumassa eduskuntataloon ilmaisen turistikierroksen muodossa, sekä seurattiin sen yhteydessä vilkasta hallituksen kyselytuntia....heh, tylsäksi on mennyt. Neljä päivää vietettiin kokonaisuudessaan kaupungissa ja muu aika tuhlailtiin kaupungilla kuljailuun sekä MM-kisojen seuraamiseen.



Viime lauantaina nautiskeltiin 12 tunnin bussimatka Aucklandiin muutamine pysähdyksineen.

Sunnuntaina Aucklandissa mentiin The Civic-teatteriin katsomaan broadwaylla joskus aikanaan esitetty Burn the Floor - kilpatanssishow. Tanssijoita oli mukana useasta eri maasta ja ihan hienon shown saivat aikaan laulajien ja soittajien kanssa.


Loppuaika on katseltu Australian sääennusteita kuunneltu tätä.....



.....sekä tutustuttu Australian eläimistöön tarkemmin......



Matka alkaa olemaan puolessa välissä ja nyt on käytännössä nokka kohti kotia eli ei muuta kuin kuuden kuukauden kotimatka käyntiin....kohta nähdään....


T:Antti ja Hannele

1 kommentti:

  1. Tervetuloa kotiin päin! Ja hyvää juhannusta! =)

    T: Pirkkalan pyhät Pihlajat (löysin tämän nimisen Kaari Utrion kirjan)

    VastaaPoista