29.6.2010

Brisbane

G´day!

Brisbanen lentokentälle saavuttiin hieman pimeän jälkeen viime keskiviikkona ja pienoinen pettymys oli. Lämmintä ei ollut kun 20 astetta, oli just satanut eikä kenguruita ja koaloita näkynytkään. :)

Pettymyksestä selvittyämme otettiin shuttle-hostellille ja odoteltiin kauhun sekaisin tuntein mihinkä bilehelvettiin sitä joudutaan. Brisbane Backpackers oli kuitenkin positiivinen yllätys...valtavan suuri eli yli 100 asukasta, mutta kuitenkin kohtuullisen siisti ja rauhallinen.



Pari ekaa päivää meni tutustuessa kaupunkiin, avatessa pankkitiliä, veronumeroiden haussa ja yleisessä organisoinnissa. Juhannus tai sen täydellinen puuttuminen ja iloisten facebook-statuksien lukeminen siihen liittyen, tuotti osalle porukasta (eli Antille) erittäin voimakasta koti-ikävää, ahdistusta ja matkustamiseen kyllästymistä, mutta Australian aurinko häivytti nämäkin ajatukset hyvin nopeasti. Brisbane on mukavan oloinen ja viihtyisä isohko kaupunki, jossa riittää ihemeteltävää muutamaksi päiväksi oikein mukavasti. Kaupunki ei ole varsinaisesti meren rannalla, mutta joki tästä virtaa läpi ja joen rantaan on rakennettu tekoranta.



Muutenkin puistoihin ja joen ympäristöön on panostettu ja mukavien lenkkimaastojen lisäksi hyviä picnic paikkoja South Bankistä löytyisi vaikka kuinka paljon. Lisäksi vaelleltiin Botanic Gardensissa, Kangaroo Pointissa, Chinatownissa ja Queen Streetin ostosparatiisissa.



Working holiday Australiassa ei olisi working holiday jos ei kokeilisi miltä tuntuu hedelmien poimiminen. Päätettiin siis, että Kallea ja Niinaa tänne odotellessa mennään koittamaan millaista se työ täälläpäin on. Viikko tai kaksi varmaan yritetään jaksaa sitä sitten, katsotaan nyt miten käy vai meneekö hermot heti välittömästi. Osa matkaajista on sanonut, että se homma on maan päällinen helvetti ja osan mielestä ihan mukavaa ja leppoista hommaa kohtuullisella palkalla. Ota näistä nyt sitten selvää menemättä itse paikalle. Raportoimme tästä työuramme huipentumasta sitten tuonnempana.

Mutta ensin hupi ja sitten työ, jonka vuoksi lähdimme Sveitsiläisen kaverimme kanssa Gold Coastille ja Dreamworld nimiseen huvipuistoon. Aurinko paistoi, väkeä ei ollut katastrofaalisen paljon ja puisto tarjosi vauhdikkaiden kieputtimien lisäksi kattavan eläintarjonnan ja Vili Vilperistä tutut vompatti (sekä vompattivauva), koala ja kenguru löytyivät helposti.











Siellä sitten oleskeltiin päivä, tiputtiin 120 metriä vapaapudotuksella ja kiihdytettiin kolmessa sekunnissa nollasta 160 kilometriin tunnissa. Pyörittiin kaikenmaailman huonoa oloa aiheuttavissa laitteissa ja katseltiin tiikerien elämää sekä 700 kiloisia krokotiilejä. Hyvä reissu kaiken kaikkiaan

Nyt ollaan vielä päivä täällä lepäämässä ja sitten käydään katsomassa miltä työt maistuisi.


Antti ja Hannele


ps. reissun jännittävin hetki koettiin hostellilla sunnuntaina. Noin 15 kovaäänistä saksalaista ja 15 vielä kovaäänisempää brittiä oli pakkautunut pieneen tv-tupaan tuijottelemaan jalkapallopeliä. Kun Englannin maali suurella vääryydellä ja mittaamattomalla epäoikeudenmukaisuudella hylättiin oli meteli sellainen ja sen suuntainen, että pelättiin yhteenoton kannattajien välillä olevan selviö.....jotenkin ihmeessä tästäkin kuitenkin selvittiin pelkällä huutamisella ja toisten haukkumisella.....ihanaa tuo jalkapallohurmio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti