14.6.2010

Westcoast

Queenstownista käytiin päiväretkellä läheisessä Arrowtownissa. Siellä oli aikanaan asustaneet kiinalaiset kullankaivajat pikkumajoissaan. Majat oli vielä tallella ja käytiin niitä ihmettelemässä.



Lisäksi ihmeteltiin, kun talveksi kylässä ripusteltiin joulukoristeita, ja autotiellä piti varoa lehmiä.



Queenstownista matka jatkui länsirannikoa pitkin Fox ja Franz Josef –jäätiköille. Näin Suomen talveen tottuneina me ei kauhean innostuneita oltu näistä jäämöhkäleistä, mutta käytiin katsastamassa ne kuitenkin, kun mukavasti matkalle sattuivat. Ja olihan ne aika massiivisia!



Lisäksi Franz Josephilla oli tosi kuvauksellinen pikkujärvi.



Franz Josephilla oltiin yötä ja hostellilla oli eka sauna moneen kuukauteen. Kyseessä oli siis ihan pikku infrapunasauna, jossa maksimilämpötila oli 60 astetta. Piti sitä kuitenkin kokeilla..

Jäätiköiltä matka jatkui Arthur´s passille. Siellä oli tarkoitus tehdä kahden päivän minivaellus, mutta koska joet oli tulvavaarassa ja yöksi luvattiin pakkasta ja mökissä ei olisi ollut lämmitystä, päädyttiin vain yhden päivän retkeen. Me käveltiin sitten Bealey spurille. Vuoren huipulla oli jo lunta ja viimeinen tunti noustiin polven korkuisessa lumessa. Mutta näkymät oli ehdottomasti vaivan arvoisia. Ihan kahdestaan vuoren huipulla vuorien keskellä! Yksi parhaista jutuista etelä-saaren kierroksella.







Arthur´s passilla oltiin yötä pikkumökissä, jossa oli vain takka lämmityksenä ja se oli olohuoneessa ja keittiössä oli hiiriä. Aamuyöstä meinasi olla kyllä jo tosi kylmä makuupussissa, vaikka oli kuumavesipullokin kaverina.

Arthur´s passilta jatkettiin länsirannikkoa pitkin Greymouthiin, jossa oltiin neljä yötä, kun löydettiin mahtava hostelli. Hostellilla oli ilmaisia kajakkeja, joita käytiin kokeilemassa ja ihkaoikea suomalainen sauna! Kaupungissa nähtiin myös tämän reissun eka kunnollinen auringonlasku merelle (aina kun on yritetty mennä katsomaan, niin on ollut pilvistä).



Yksi etelä-saaren reissun toiveista oli tehdä neljän päivän vaellus Abel Tasmanilla. Kun sinne päästiin, säätiedotuksen mukaan oli luvassa kaatosadetta viikoksi eteenpäin. Harmillisesti tämäkin vaellus kutistui päiväretkeen. Mutta ehdittiinpäs nähdä ainakin vilaus hienoa Abel Tasman puistoa.

Viimeiseksi käväistiin yksi yö Hamner springseillä. Siellä oli siis ulkoilmakylpylä, jossa oli suunnilleen kymmenen eri allasta vähän eri lämmöllä ja sulfaateilla (tai jollain vastaavalla) tai ilman. Altaat lämpiää geotermaalisella lämmöllä. Meillä sattui hyvä päivä altaille, kun satoi lunta. Oli ihan siistiä istua 40 asteisissa altaissa lumisateessa!



Nyt ollaan sitten oltu viikko ”kotikaupungissa” Christchurchissa. Ollaan hostellin kavereiden kanssa käyty luistelemassa, palautettu auto, oltu espanjalaisessa tapasillassa, käyty katsomassa maoriesitystä ja vaan rentouduttu.

H ja A

PS. ostettiin muuten uudet uimalasit!!!

1 kommentti:

  1. Makeita maisemia! Kuumat lähteet houkuttelis myös. Ootteko kisoja kattellu yhtään vai tuleeko siellää telkusta pelkkää rugbya?

    Noi uimalasit on muuten klassikot, ei mitään last season -kamaa =)

    T: Aki

    VastaaPoista