2.6.2010

Te Anau – Milford Sound – Queenstown

Ahoi!

Ja taas mennään niin päästään reaaliaikaan näiden tekstien kanssa. Te Anausta ei taas kylänä paljon enempää ole sanottavana, välipysäkki matkaajille, jotka ovat menossa Uuden-Seelannin 1. ja 2. nähtävyyksiin Milford Soundiin ja Doubtful Soundiin. Sound sanalle ei ihan täydellistä vastinetta suomeksi keksitty mutta vuono on aika lähellä. Molemmat sijaitsevat Fiordlandin kansallispuistossa maan lounaisosassa. Puisto tarjoaa myös kauhean kasan eri kävely ja vaellusmahdollisuuksia, mutta loppusyksyn +3 astetta ja vesisade kohtuullisella tuulella ei kävelyihin kauheasti houkuttanut.

Yön yli nukuttuamme aloitettiin kahden ja puolen tunnin automatka Te Anausta Milford Soundin vierailukeskukseen, josta lähti puolentoistatunnin laivamatka vuonoa pitkin avomerelle ja takaisin. Paikka on kauneimmillaan varmasti kirkkaalla auringonpaisteella, mutta vastaavasti kaatosateen jälkeen vuonon seinämät muuttuvat yhtenäiseksi vesiputoukseksi ja näkymän pitäisi olla myös silloin vaikuttava. Meillä sää oli aluksi pilvinen ja edellisinä päivinä ei ollut satanut, joten ei nähty paikkaa auringonpaisteessa eikä kaatosateen jälkeen..... Pilvistä oli ja kuvista on vaikea ymmärtää paikan koko luonne, mutta ihmetellään nyt niitä. Googlesta varmaan löytyy edustavampia ilmakuvia.







Laivan takaisin tulomatkalla alkoi mukavasti vielä satamaan kaatamalla mikä ei sinänsä ole ihme sillä vuonon alueella sataa vuodessa 7 (siis seitsemän) metriä vettä. Paluumatkalla pysähdyttiin vielä tekemään muutamia lyhyitä puolen tunnin kävelyitä reitin varrella ja nähtiin kansallispuiston maisemia vähän eri kulmista. Yöksi palattiin peurafarmille ja aamulla jatkettiin matkaa Queenstowniin.

Voidaan myös sanoa ihan suoraan, että Queenstown on kaikesta hehkutuksesta huolimatta eräänlainen kanariansaari simulaattori.....kauhea määrä britti,jenkki ja saksalaisturisteja sekä maan tapaan joukoittain aasialaisia. Kaikki kaupat on turistiliikkeitä ja loppukaupunki on täynnä kahviloita, ravintoloita ja hotelli/hostelli/motelli rakennuksia. Maisemat on taas kerran komeat, mutta muuten paikasta jäi valju maku.

Tavattiin kuitenkin Christchurchin hostelli tuttuja ja painuttiin heidän kanssa baariin. Tytöt olivat nerokkaasti onkineet World Bar- nimisen ravintolan ”salasanan” jostain ja sehän toimi seuraavasti.

Piti kävellä baaritiskille ja tokaista baarimikolle ”Do you wanna see my nipples”, johon vastaus oli ”No, but would you like to drink something”, ja tämän jälkeen juoma oli ilmainen. Nerokasta, ei välttämättä kauhean taloudellisesti kannattavaa, mutta asiakkaan näkökulmasta kuitenkin nerokasta. Salasana ilmeisesti on voimassa vain viikolla ja varmaan sekin vaihtuu aina välillä, mutta jos joku on menossa niin kannattanee koittaa silti. Lisäksi kannattaa mennä syömään Fergburgeriin, jonka ruoka on kyllä juuri niin hyvää kuin mainostetaan.

Queenstown on myös omasta mielestään maailman extreme/aktiviteetti pääkaupunki. Tarjolla on mm. laskuvarjohyppyä, benjihyppyä, raftingia (kumiveneessä ja laudalla), kilpaveneajeluja, canyon swingejä yms.yms. Joku aktiviteetti oli tehtävä ja koska täällä on maailman isoin kalliokeinu ja sen voi tehdä tandemina niin päädyttiin sitten siihen. Toivotaan että video tuolla lopussa kertoo enemmän..




Queenstown on myös Uuden-Seelannin talviurheilukeskus ja kausi alkaa täällä tuossa kesäkuun puolessa välissä, joten ihan siitä ei vielä päästy nauttimaan. Lumiketjut piti ostaa autoon, jotta pääsee varmasti vuorien yli takaisin rannikolle, täällä kun ei noita nastarenkaita harrasteta. Vähän nihkeästi mitään edustuskuvia niin laitetaan niitä sitten seuraaviin teksteihin. :)

A ja H

5 kommenttia:

  1. OMG!!!!!!!!!!
    Siis WAU!!!!!!!!!!!!!!
    Mä eka luulin et te vaan killutte siinä, vähä pelästyin, ku se "päästettiin" irti! Varmasti MAHTAVA fiilis!!!!
    -Heidi

    VastaaPoista
  2. No niin, kiitos tästä! Nyt Karille iski aivan jäätävä keinukateus ja Tiialle suklaatehdaskateus. :D
    Aivan mahtavan näköistä menoa; jatkakaa samaa tapaan, niin meilläkin on syksyllä jotain luettavaa/kadehdittavaa Suomesta käsin...

    -Kartsa ja Tirtsu

    VastaaPoista
  3. Koska mennään keinistä?
    -Arvi

    VastaaPoista
  4. Arvi, se on muuten kiikkupallo :) T. Hannele oulusta

    VastaaPoista
  5. ootte te aikamoisia!! hyvin säikähti kyllä täälläkin kun keinu lähti!! :DD
    Tsempit mantereen vaihtoon, sitten kun se on ajankohtaista!!

    -L

    VastaaPoista