19.10.2010

Koh Tao - Bangkok I

Koh Tao on Thaimaan virallinen sukellusparatiisi ja mahdollisuuksia eri tasoisten kurssien suorittamiseen on kylla valtava. Nain hiljaisen kauden aikaan sukellusfirma/hotelli komplekseilla oli myos mukavia tarjouksia, joista tietenkin tartuttiin yhteeen. Neljan paivan PADI:n open water sukelluskurssi Antille 9000 bahtia ja siihen kaupan paalle neljan yon majoitus hyva tasoisessa hotellissa molemmille.

Kolme seuraava paivaa meni sitten oppitunneilla, uima-altaassa ja ehti sita sitten nelja kertaa meressakin sukeltamaan.



Tosi mukavaa hommaa kylla ja jos sukellus kiinnostaa niin Koh Tao kannattaa varmaan pitaa mielessa silla vaihtoehtoja harrastamiseen loytyy kylla runsain mitoin. Kauniita rantoja toisaalta kannattaa etsia kylla muualta.

Saa, joka on ollut aika surkeaa jo pari viikkoa jatkui samanlaisena viela Koh Taollakin ja Hannelen uima-altaalla makaamiset jaivat sadekuurojen takia aika vahiin. Noh olihan siella taas halpaa niska-hartia hierontaa ja pienia shoppailumahdollisuuksia niin aika kului mukavasti.



Bangkokiin otettiin Koh Taolta katamaraani-VIP bussi yhdistelma niin 12 tunnin matka sujui leppoisasti. Bangkokissa ajauduttiin kaikkien muiden reppureissaajien tavoin Khao San roadin guesthouse paratiisiin ja loydettiin sielta edullinen vankilasellia muistuttava, mutta halpa ja siisti majoitus.

Bangkokissa vietettiin talla kertaa vain pari yota, koska palataan sinne joulukuun alussa pidemmaksi aikaa. Tutkailtiin alustavasti tuliais/joululahjamarkkinoita MBK:ssa ja Siam Squaren luksusostareissa seka tietenkin Khao San roadilla.





Toisena paivana kierreltiin muutamia temppeleita ja kaytiin mielenkiintoisilla joenranta markkinoilla, josta olisi voinut ostaa mm. pikkukilpikonnia, onnenamuletteja ja hampaita????








Muuten sitten naureskeltiin kaikille mahdollisille Tuk Tuk - huijauksille, joita kuultiin ja hypattiin lopulta yobussiin Chiang Maita kohti.



A ja H

2 kommenttia:

  1. Noniin, melko vauhdilla siellä ollaan tultu pohjoiseen! Tai sitten se vaan tuntuu täällä kaukana kotimaassa, jossa aika on pysähtynyt =) Mikäs teillä oli loppumatkan pläni?

    T: Aki

    VastaaPoista
  2. Moro!

    Pohjoinen on hyva. Ollaan nyt Chiang Maissa, Thaimaassa ja mennaan viikonloppuna Laosiin. Sielta toivottavasti paastaan jossain vaiheessa Kambodzhean kautta Vietnamiin. Tama sadekausi tietysti vahan voi hidastaa jos tiet on ihan kulkukelvottomassa tilassa. Seurataan tilanteen kehittymista. 16.12. pitais olla sitten Suomen kamaralla.

    A ja H

    ps. terveisia perheelle

    VastaaPoista