11.2.2010

Buenos Aires Vol 2

Buenos Aires on ainakin keskusta osalta jakautunut voimakkaasti tyyliltaan ja ilmapiiriltaan erilaisiin alueisiin (eli Barrioihin). Naita on mm. San Telmo, Palermo, Recoleta ja La Boca. Maanantaina ohjelmassa oli kavelyretki Recoletan ja Palermon alueille.

Recoleta on kallista hienomman vaen aluetta ja kadunvarsien liikkeilla on sellaisia nimia kuin Dior, Gucci, Louis Vuitton yms. Kauppojen ovella oli portsarin nakoinen iso mies, joka katseellaan aina vahvasti antoi ymmartaa, etta flip flopeissa ja shortseissa ei tanne ole asiaa. Tyydyttiin sitten ikkunashoppailuun.

Recoletan turistimagneetti on hautausmaa. Kylla hautausmaa. Tosin ihan hieno sellainen, sanotaanko vaikka, etta jopa hieman överi. Alue on taynna "pienia" mausoleumeja joihin on haudattu presidentteja, laakareita, insinooreja ja muita Argentiinan suurmiehia. Lisaksi Recoletan alueen asukkaat seka muun muassa Eva Peron niminen nainen.

Tallainen on Argentiinalainen hautausmaa. Jokainen mausoleumi on siis yhdelle henkilolle tai maksimissaan hanen perheelleen.







Hautausmaalta matka jatkui Eva Peronin eli Evitan puiston kautta Parque de 3 Febrerolle, josta edelleen japanilaisten maahanmuuttajien rakentamaan japanilaiseen puutarhaan. Mukavan, kaupungin keskella olevan keitaan tunnelmasta paasi nauttimaan noin euron sisaanpaasymaksulla. Sisalsi vessapaperin Wc:ssa, kasienpesuveden ja saippuan seka kasienkuivauspaperin......luksusta. Syotiin puutarhassa piknik eli kuivunutta patonkia ja viinirypaleita.





Puistosta jatkettiin toiseen puistoon ja siita kolmanteen puistoon ja sitten loydettiin elaintarha. Cordobassa aloitettiin etsiminen ja vihdoin loytyi. :) Ei sitten menty kuitenkaan kaymaan.

Jatkettiin matkaa Palermoon, joka taas on boheemi gastronominen alue. Runsaine baareineen ja ravintoloineen. Palermossa on myos paljon paikallisten designereiden liikkeita ja ne on ihan ihania!!!!




Kauheesti ei ole kuitenkaan vara shoppailla silla Hannelen rinkasta jo puolet on siirretty Antin rinkkaan ja silti se on aivan taynna...lisaa matkalaukkuja.

Argentiinassa baareissa on runsaasti tarjolla Liquado-juomia. Ne on niinkuin pirteloita ilman jaateloa. Jaatelon sijasta hedelmat puristetaan tuoreena maitoon tai mehuun. Erittain mukava kuuman paivan juoma.



Tiistaina oli sitten vuorossa La Boca, joka on Italialaisten aikanaan asuttama satamatyolaisten alue. Talot on alkujaan rakennettu laivanrakennuksen ylijaama tuotteista ja maalattu ylijaaneilla maaleilla. Talla hetkella alkuperaisen La Bocan alueella on ulkoilmamuseo. Kuvat taas varmaan kertoo enemman kuin tuhat sanaa.







La Boca on myos jalkapalloseura Boca Juniorsin kotialue. Maradona on ollut Bocan miehia ja joka ikinen kahvila ja kadunkulma on koristeltu Maradona aiheisilla kuvilla ja maalauksilla seka patsailla. Vaikea kuvitella miten yksi mies voi jossain nousta nain jumalaiseen asemaan. Bocan kotistadion on myos aivan kaupunginosan keskella ja perinteiseen tyyliin raikeasti keltaiseksi maalattuna. Jos onni on myota lahtee tama kaksikko sunnuntaina kannustamaan kotijoukkueen voittoon. Katsotaan kuinka kay.





Keskiviikkona kahviteltiin keskustassa Brittipariskunnan kanssa, joka tavattiin jo Riossa. Heidan reittisuunnitelmansa on melko samanlainen kuin meilla eli tavataan heita varmaan viela tulevaisuudessa aika usein. Mukavahan se on tuttujen kanssa kuulumiset paivittaa. Lisaksi ihmeteltiin hostellilla alkanutta bed bugsien eli ällöttävien lakanoissa asuvien ötököiden myrkytystalkoita. Ilmeisesti jonkun reissaajan mukana olivat kulkeutuneet hostellille. Paatettiin toimia rohkeasti ja vaihtaa hostellia. Illalla asado eli paikallinen grillaus viela ennen muuttoa.

3 kommenttia:

  1. Todella hienon kuuloista taas! Mites siellä toi lämpötila? Riossa oli muistaakseni mitattu 43,6 astetta eilen. Melko kohtuullista =)

    T: Aki

    VastaaPoista
  2. Kyllä täälläkin vaan piristäs syyssateilla noin värikkäät talot ;) ! VAU!!
    Muutenkin upeen näköstä ja edellisen jutun karnevaalikin näytti hauskalta!

    Nää vaan painaa lumen keskellä duunia.. eli töihin->

    T:Heidi

    VastaaPoista
  3. Naamakirjasta bongasin teidän blogin ja piti tulla katsomaan, aivan mielettömän mahtava reissu teillä on menossa! Tuollaisesta moni vain unelmoi. Kiva lueskella matkakuulumisia ja katsella kuvia.

    Oikein hauskaa reissun jatkoa teille!

    Toivotteleepi A:n vanha luokkakaveri Anniina :)

    VastaaPoista