19.2.2010

Buenos Aires vol 3

7 paivaa Buenos Airesissa ja alkoi jo tuntua, etta perusnahtavyydet on kasitelty. No eipa siina olihan viela 3 vuorokautta aikaa totutella kaupungin sykkeeseen. Pienista opiskeluvieroitusoireista karsien (leikisti vaan) bongattiin metrokartasta Faculta de Medicinad pysakki ja paatettiin sivistaa itseamme tutustumalla paikalliseen opinahjoon. Seuraavassa kappaleessa siis laakis slangia, saa hypata yli jos aihe ei kiinnosta.

Laakis oli jaettu samaan tyyliin kuin meilla kahteen eri rakennukseen. Oli prekliininen ja tutkimusosa seka sairaalaosa, jossa kliininen osuus. Molemmat rakennukset nayttivat epailyttavasti olevan 70-luvun neuvostosuunnittelun tuloksia, jonka lisaksi ulko ja sisapintoja ei oltu paikkailtu moneen vuoteen. Prekliinisen puolen 13 kerrosta oli jaettu kerroksittain eri aloille. Anatomiaa oli yksi kerros, mutta mikrobilsaa, parasitologiaa ja immunologiaa oli sen sijaan viisi kerrosta. Taitaa nama denguet ja malariat olla taalla aika voimissaan. Anatomian kerroksessa oli myos museo, jossa oli formaliinissa eri ihmisen osia ja sikioita dissekoituna eri tasoille, kaiken kaikkiaan 250 erilaista. Siella ne opiskelijat oli kertaamassa anatomiaa.. Varmaan toimis meillakin ihan hyvin. Lisaksi prekliinisella puolella oli radiologiahuone, jossa oli eri kuvia, joita pysty kaymaan itsekseen katseleen. Melkein saatiin opastettu kierroskin rakennukseen, mutta ei loytynyt kun Espanjan ja Italian kieliset oppaat niin jai sitten valiin.

Sairaalan puoli oli samantyyppinen kun meillakin. Polit alakerrassa ja osastot sitten ylemmissa kerroksissa. Kaikki samat osastot naytti olevan kuin meillakin. Ainoa mika jai ihmetyttamaan oli 13 kerroksen "Chirurgia experimental"- osasto, jonka toimiala jai hieman hamaran peittoon. :)

Loppupaiva selviteltiin miten saadaan Boca Juniorsin peliin liput ja missa yovytaan Perussa.

Lauantaina kaytiin juhlistamassa viimeista iltaa Buenos Airesissa australialaisen pariskunnan kanssa, tarkoitus oli menna Tango-iltaan keskustaan, mutta paljastuikin etta kyseinen tapahtuma oli 40+ vuotiaille. Paatettiin paikan omistajan ohjeiden mukaan siirtya Palermoon, hieman nuoremmalle vaelle suunnattuun tilaisuuteen. Taksimatka olikin sitten jotain muuta. Naiskuljetta kysyi ensimmaisena poliiseilta neuvoa miten kyseiseen paikkaan paasee, taman jalkeen han kaivoi esiin muistikirjan ja sata post-it lappua,joista rupesi rakentamaan reittia juhlapaikalle. Jokaisessa risteyksessa meinattiin kolaroida ja oikeastaan myos suorillakin, viereisten taksien kuljettajat nayttivat meille etta nouskaa akkia pois kyydista ja kuljettajan mielesta kaikki vaaratilanteet oli muiden vikoja. Ehka paras adrenaline-rush tahan mennessa, mutta hengissa selvittiin. Palermosta loytyi Tango/Salsa/Jive - bileet ja halpoja juomia. Hauskaa oli.

Sunnuntaina mentiin 10.30 jonottamaan lippuja illan jalkapallo-otteluun. Hostellin pitajan ja muiden hostelli asukkien mielesta La Bocassa lippujen jonottaminen oli aivan liian vaarallista, erityisesti nuoren naisen ei kuulemma sinne kannattaisi lahtea. Bocan alue kun on niin sanotusti gheton maineessa ja ryostetyksi tulemisen todennakoisyys lahenteli 100. Rohkeasti kuitenkin paatettiin menna katsomaan mika tilanne on ja lahtea pois sitten jos silta vaikuttaa. Loppupeleissa jonottiin perheiden ja nuorten pariskuntien kanssa auringonpaisteessa lippuja noin tunti. Juteltiin niita naita ja kyseltiin mihin katsomon osaan kannattaa menna.....saatiin liput ja ei saatu turpaan...se niista kauhutarinoista. Hostellin kautta myytiin lippupaketteja joiden hinnat olivat 250-550 pesoa eli sen kun jakaa viidella niin saa euroja. Lippuluukulta lippujen hinnat ovat 30-140 pesoa. 30 pesolla saa seisomapaikkalipun paatykatsomoon (myydaan vain paikallisille ja sinne ei naiset lippua saa, tai nain ainakin ymmarsimme), sitten on hieman alle 100 peson lippuja jasenille ja 140 peson liput ovat paakatsomon ylaosissa...turvallisia kaikille. Matkalta tarttui mukaan viela feikki fanipaita ja oltiin valmiita illan koitokseen.

Stadion oli myyty tayteen, niinkuin yleensa on tapana. Paatykatsomon HC-fanit pitivat metelia ylla koko pelin ajan, mutta vaikuttavimpia olivat hetket kun aivan koko katsomo alkoi yhtakkia laulaa tai osoittaa mieltaan. Harvoin kuulee 55000 ihmisen laulavan taysia, jollekin pelaajalle osoitettua laulua. Erittain hyva tunnelma. Meidan tuurilla peli paattyi dramaattisten vaiheiden jalkeen 0-0. Olishan se maalikin ollut kiva, ylarimaan osui molemmat.

Se oli Buenos Aires siina, Argentiinaan palataan viela kuukauden paasta uudelleen eli paketoidaan se sitten.


A ja H


ps. Kuvien puutteen selvitys tulee seuraavassa tekstissa.

1 kommentti:

  1. Helmi että pääsitte ylipäätään kattomaan matsia! "saatiin liput ja ei saatu turpaan..." hyvällä prosentilla onnistuu =)

    T: Paimion Haka

    VastaaPoista