19.2.2010

Lima - Ica - Huacachina

Saavuttiin Liman lentokentalle maanantai aamuna 11 aikaan, parhaalla lentokoneella missa ollaan oltu. Jokaiselle oli tarjolla hyvin jalkatilaa ja oma henkilokohtainen viihdekeskus, leffoja, peleja, sarjoja, musiikkia yms. yms. 4,5 tuntia meni suht nopeasti (Hannele nukkui). Limassa vastassa oli sovittu kyyti hostellille ja loydettiin sinne suht nopeasti. Lima on yleensa reissaajilla pieni valipysakki eika kummoisesti nahtavaa tarjoa, joten ajateltiin viipya vain yksi yo. Hostelli oli Mirafloresin alueella 10 km keskusta ja Tyynenmeren rannalla. Erittain pankkikortteli ja muutenkin rikkaiden aluetta. Illalla kuljailtiin rannalla ja Mirafloresin keskustassa. Seuraavana paivana mentiin kollektivolla eli yhdeksan paikkaisella yhteistaksilla keskustaan ja maksua tuli 25 senttia /nena. Matka kesti ikuisuuden, mutta perille paastiin. Keskustassa oli kirkko ja pari aukiota ei kai siina muuta. Rakennukset taalla on todella matalia, korkein keskustan rakennus taisi olla viisikerroksinen. Mirafloresissa tarjolla oli jo korkeampia rakennuksiakin.

Seuraavan paivana lahdettiin bussilla hieman etelampaan Ican kaupungin vieressa sijaitsevalle keitaalle Huacachinalle.

Limasta ei jaanyt kauhean hyvia muistoja kolmesta syysta. 1. Hannele oli mystisessa, aaltoilevassa mahataudissa koko ajan. 2. Kamera varastettiin 3. Saatiin sahkopostia Cuscosta, etta Machu Picchu on ja pysyy kiinni huhtikuun alkuun asti ja jaa meilta sen takia sitten valiin... :(.

Huacachinassa mentiin edellisen hostellin kanssa sovittuun majoitukseen. Kyseessa oli noin 25 hengen dorm- majoitus, lattiaa ei oltu lakaistu ehka viikkoon ja sisalla tuoksui mukavasti Amsterdamin kaduille, argentiinalaisten kanssamatkaajien polttaman pilven vuoksi. Noh yksi yo.... Paikka oli muuten tosi mielenkiintoinen. Keskella aavikkoa oleva laguuni ja keidas. Laitetaan tuosta vaikka linkki niin naette milta suunnilleen naytti.

http://www.virtualperu.info/images/cities_ica_huacachina_tot.jpg

Seuraavana paivana ohjelmassa oli rusketuksen hankkimista altaalla ja iltapaivalla dyyneihin tutustumista sandbuggeilla ja sandboardingia valehtelematta kerrostalon korkuisilla dyyneilla. Sandbugin kyydissa istuminen oli kuin vuoristorataa olisi mennyt, kuski saattoi olla hieman sekopainen, mutta hengissa selvittiin. Kuvia on yhden englantilaisen kameralla...toivottavasti saadaan ne jossain vaiheessa.

Yobussilla siirryttiin Arequipan kaupunkiin ja taalla ehka kameran hankinta, rikosilmoituksen teko, Colca Canyon vaellus ja mietitaan sitten taas lisaa.


A ja H

3 kommenttia:

  1. Kamera ja Macchu Picchu oli vähän takaiskuja, mutta muuten kuulostaa asialliselta. Varsinkin tois sandbugajelu! Siisti myös toi "keidas". Toivottavasti Hannele on parantunut. Terveissiä kaikilta!

    T: Aki

    VastaaPoista
  2. Nyt vasta löysin teidän blogin ja oli heti pakko lukea se kokonaan läpi :). Yhdistettynä -20 asteen pakkasiin kumpikaan tekijä ei varsinaisesti vähentänyt matkakuumetta, mutta kai sitä pitää vaan tyytyä lueskelemaan muiden reissuista toistaseksi :). Take care ja nauttikaahan!

    VastaaPoista
  3. Onneksi kuvat on tallessa ja uusi kamerakin löytynyt (hyvää syntymäpäivää etukäteen). Ottakaa paljon hyviä kuvia ja pitäkää hyvää huolta toisistanne.
    Äiti ja isä

    VastaaPoista