29.5.2010

Moeraki-Dunedin

Ja pingviinien ihmettelemisen jälkeen matka jatkui kohti etelää ja Dunedinin opiskelijakaupunkia. Matkalla pysähdyttiin Moerakiin ihmettelemään Moeraki Boulders – nimistä luonnon erikoisuutta. Meren rannalla on parkissa useampi kymmenen eri kokoista lähes täydellisen ympyrän mallista kiveä. Siinä sitä riitti ihmettelemistä. Ja nyt seuraa lyhyt luontohistoria osuus, kivet on muodostuneet joskus aikanaan meren pohjassa samaan tyyliin kuin helmet simpukassa. Joku fossiili tai sellainen on alkanut kerätä ympärilleen kiviainesta ja se on sitten kasautunut vuosituhansien saatossa ympyrän malliseksi. Enempää me emme aiheesta tiedä joten se siitä.




Moerakin kylän läheltä löytyi myös vanha majakka, jonka eläköityneet omistajat olivat majakan pitämisen jälkeen muuttaneet pingviinisairaalaksi. Eli loukkaantuneita ja sairaita pingviinejä on hoidettu majakan ympäristössä ja asutettu sitten uudestaa luontoon lähialueelle. Pingviinit olivat sitten päättäneet jäädä asustelemaan niille seuduille ja niiden rantautumista pystyi seurailemaan siihen tarkoitukseen rakennetussa majassa. Nähtiin sitten myös keltasilmäpingviinejä.







(Moerakin suloinen kalastajakylä)

Loppuillasta ajeltiin vielä Dunedinin kaupunkiin, siellä satoi vettä kun saavista kaatamalla ja oli valtavan pimeää. Metsästettiin sitten pienen hermoilun saattelemana vielä hostelli ja toivottiin parempaa säätä seuraavalle päivälle.

Laitetaan tahan vielä pieni visailu.. Sitä luulee osaavansa englantia ainakin kohtuullisesti, mutta täällä törmää kyllä jatkuvasti siihen, että ei ole pienintäkään hajua mitä jokin on englanniksi. Eli tässä pieni sanakoe.

Mitä on englanniksi?:
Sähkövatkain
Pyykkipoika
Jäkälä/sammal
Kuusi (siis se puu)
Siima (kalastus)
Onki
Raastin
Raastaa (verbi)
Raparperi

Aika keittiö aiheisia suurin osa ja sitten loput on yrityksiä vastata kysymyksiin millaista on Suomessa. Pahin kysymys tähän mennessä on varmaan ollut seuraava. ”Minkälaisia kaloja Suomen järvissä elää”. Loppu tuo kalastus engannin sanasto aika nopeasti kesken.

Ja loppuun tavallinen uusi-seelantilainen maisema (täällä on 40 miljoonaa lammasta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti