14.11.2010

Vientiane

Vang Viengistä ostettiin liput oikein VIP-bussiin, jolla oli tarkoitus matkustaa Vientianeen noin neljän tunnin matka. VIP-bussi oli sitten tällä kertaa yhdeksän hengen minibussi, jossa meidät survottiin kuskin viereen noin puolelletoista penkille, mutta perille päästiin.

Vientianesta ei kauheasti positiivista oltu kuultu ja tottahan ne kaikki tarinat olivat. Tuntui kuin olisi tultu Lohjalle.....eli ei oikein mitään nähtävää.



Vietettiin siellä kuitenkin kaksi päivää kun odoteltiin lentoa Hanoihin. Ensimmäisenä päivänä kävi hyvä tuuri, sillä illalla oli jonkun entisen kuninkaan patsaanpystytysjuhlat. Kommunistivaltion tavoin kaikki oli hyvin suureellista ja isot paraatit ynnä ilotulitukset oli järjestetty joskus viime vuosisadan alussa maata johtaneen herran kunniaksi. Paras kohta juhlallisuuksia oli presidentin ja pääministerin puheet patsaalla, joita vauhditettiin nauhoitetulla taputuksen ja hurraamisen äänellä, joita soitettiin äänentoistolaitteista....hyvin hupaisaa.





Seurailtiin kommunistista ilakointia (vaikka osalla tuntui olevan oikeasti ihan hauskaakin) ensimmäinen ilta. Seuraavan päivän valtion lehdessä tapahtumasta sanottiin seuraavaa: "Yet again Laos earned it´s place in a history by organizing a spectacular festival to an honoured member of the nation". Ei tiedetä nyt sitten siitä, mutta kuitekin.



Muuten käveltiin ympäri keskustaa, joka ei missään nimessä ollut valtavan suuri ja kuluteltiin aikaa.

Hanoihin lennettiin Lao Airlinesin potkurikoneella, johon ostettiin liput jo Luang Prabangista. Moderni kone oli kyseessä ja mukavasti taittui tunnin matka Vietnamiin.


A ja H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti