28.3.2010

Auckland

Moi!

Taas on viikko vierahtanyt niin kirjoitellaanhan kuulumisia. Lennot Mendozasta Santiagon kautta Aucklandiin kulki mukavasti ja ihan aikataulussa....mahtavasta reklamaatiosta toivottiin saavamme paikat business-luokkaan pitkalle lennolle, mutta haaveeksi jai niinkuin kuvitella saattaa. No mukavastihan se kolmetoista tuntia sujui kun katseli elokuvan ja yritti nukkua. Vieressa oli kasittamaton australialainen poika joka istui koneeseen, nukahti, herasi syomaan, nukahti uudestaan ja herasi perilla....veikataan ettei dopingtestista olisi kylla selvinnyt.

Lento lahti Santiagosta tosiaan keskiviikkona 23.15 ja oli perilla luonnollisesti perjantaina 04.30. Hieman hankala kasittaa naiden aikavyohykkeiden rakenne vaikka kuinka yritettiin niin meni sitten kellon siirtaminen vahan poskelleen ja oltiin kolmelta yolla virkeina jo odottamassa laskeutumista. Matkatavaratkin saatiin perille ja siirryttiin passintarkastuksen kautta elintarvike tulliin tai johonkin vastaavaan. Passintarkastuksesta poistuttiin kiittamalla espanjaksi ja lahtemalla vaaraan suuntaan. Tallainen suljettu saarivaltio on myos aika tarkka maahantulevien elintarvikkeiden yms suhteen, jonka vuoksi vaelluskenkammekin tarkastettiin sen varalta ettei multaa ja vieraita olioita maahan kulkeudu. Mukavan oloinen Maori-mies tarkastuksen suoritti ja saatiin kengatkin mukaan loppumatkalle.

Lentokentalta lahdettiin lentokenttabussilla hostellia kohti Mt. Edenin kaupunginosaan. Yritettiin katevasti ensin kuljettajan ovesta sisaan, kun ei heti tajuttu etta taallahan autotkin kulkee vaaralla puolella. :)

Muutama ensimmainen paiva Aucklandissa selviteltiin jetlaggia, veronumeroita, tyomahdollisuuksia, bussiaikatauluja, vuokra-autojen hintoja ja kaikkea muuta tylsaa ja turhanpaivaista. Samalla kaytiin katsomassa myos Sky Toweria, Mt. Edenia ja satamaa. Syotiin liikaa 2,5 euron sushiannoksia, loydettiin ruisleipaa ja lakritsia ja kaytiin lenkilla. Siina kai se ensimmainen viikko pahkinan kuoressa. Laitetaan naita alkumatkan kuvia tahan peraan.

Nakyma Mt. Edenilta Aucklandin keskustaan



Antin uusi vene tossa vasemmalla ja Sky Tower



Sky Towerin lasilattia ja 168 metria maahan noin suunnilleen.



Hannele ja Auckland



Tallainen aloitus jatketaan tuolla Northlandin road tripilla......


A ja H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti