6.3.2010

Cusco-Puno

Alkuun yksi kuva Cuscosta....



Ja se siita sitten.....

Cuscosta lahdettiin ihan rehellisella turistibussilla Punoon, Titicaca-jarvelle. Cuscossa jai sairastelun ja maanvyoryn vuoksi inkarauniot nakematta, joten paatettiin ottaa maisemabussi, joka pysahteli sitten eri nahtavyyksilla ja muilla mielenkiintoisilla paikoilla matkan varrella.

Alkumatkasta jouduttiin ajelemaan hiljakseen ja kiertoreitteja, koska oli satanut niin paljon vetta, etta kaikki alavat alueet olivat veden peitossa ja kylissa oli talot romahtaneet sateen seurauksena. Kylien tilalle oli nyt pystytetty telttakylia ihmisten asunnoiksi. Aika surullisen nakoista...



Aikaisen heratyksen jalkeen lahdettiin liikkeelle ja tiedossa oli viisi pysahdysta ja 10h bussissa. Eka pysahdys oli vanha kirkko. Se oli kullalla koristeltu ja ihan hieno. Erikoisuutena siella oli sellainen etta vanhaan aikaan ja ilmeisesti viela nykyaankin rikkaat ihmiset haudattiin/haudataan kirkon kattoon ja seiniin..

Toka pysahdys oli Raqchissa sijaitseva vanha inkatemppelin raunio ja sen ymparilla oleva inkakaupunki.



Temppelin vieressa kulki myos alkuperainen inka trail, joka on siis kulkenut Quitosta (Equador) Tucumaniin (Argentiinan pohjoisosaa). Aikoinaan se on ollut paavayla inkojen valtakunnassa.



Seuraava pysahdys oli perulainen buffetlounas (alpakkaa, kanaa, riisia ja perunaa..). Sielta matka jatkui 4300m korkeuteen vuorille La Rayaan. Antti paasi kuvaan itse alpakan kanssa.






Viimeisena pysahdyspaikkana oli preinkamuseo, jossa lyhyesti seliteltiin mista Inka-kulttuuri on muodostunut ja kuinka se on kehittynyt vuosien varrella. Taytyy sanoa, etta historian opetus on pienen aukon ainakin meidan Inka tietamykseen jattanyt silla oikeasti Inkat ovat olleet vain suuren alkuperaiskansan ylimystoa ja papistoa, jonka lisaksi heidan kulttuurin osasia on ollut olemassa jo tuhansia vuosia Inkoja ennen. Ja me kun luultiin, etta kaikki taalla asuneet on ollut Inkoja ja etta ne on ensimmaisia tanne vaeltaneita ihmisia.....kaikkea sita oppii.

Illalla saavuttiin Punoon ja varattiin heti seuraavaksi paivaksi parin paivan retki Titicaca-jarvelle. Siita sitten seuraavassa......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti