16.3.2010

La Paz- Santiago -Mendoza

Buenas taas!


Hetki on mennyt viime tekstista, mutta summataan nyt nopeasti mita on tapahtunut.

Lennothan meni sitten miten meni. La Pazista paastiin komeasti ainoastaan tunnin myohassa Santiagoon. Santiagosta ei sitten saman paivan puitteissa Mendozaan enaa lennettykaan eli tiedossa oli yo Chilessa. Maanjaristyksen jaljilta lentokenttaa tarkasteltiin viela useamman terminaalin osasta jonka vuoksi esim. matkatavarahihna oli mallia LAN-airlines, eli kiitoradan vieressa....



toimii auringon paisteessa, mutta en tieda miten sateella mahtaa homma pyoria. Lentokentan lipunmyynti-tiskit ja check-in tiskit oli siirretty ulos telttoihin, jotka olivat vallanneet lahes koko kentan pysakointialueet. Erittain tilapaisista ratkaisuista huolimatta, ihmiset liikkuivat alueella hyvin rauhallisesti ja homma tuntui toimivan erittain hienosti.
Missatun jatkolennon takia meita kavelytettiin ympari telttaterminaalia ja eri LANin tiskilta toiselle, mutta lopulta saimme vahvistettua jatkolennon aamuksi ja hotelli ja kuljetuskin sinne jarjestyi. Matkatavarat oli nerokkaasti kuitenkin LANin toimesta hukattu jonnekin ja nain tilapaisjarjestelyjen aikaan se tuntuu olevan asiakkaan tehtava niita metsastaa. Seuraavan kahden tunnin ajan kavelimme mita ihmeellisimpien rakennustyomaiden lapi kyselleen laukkujemme peraan....vain lopulta saadaksemme selville, etta ne on jo menossa Mendozaan....



Ei muuta kuin paivareppu selkaan ja menoksi.

Semi-luksus henkiloauto meidat sitten ajoi Santiagon keskustaan ja Crown Plaza hotelliin. Jonkun verran tuli matkalaisille orpo olo, seista nyt valtavan viiden tahden hotellin aulassa viikon kaytetyt vaatteet ylla ja koko paivan matkustaneena. Saatiin jotenkin nikoteltua portieerille, etta LANin jatkolentoa odotellaan ja jonkunlainen huone on luvattu taalta. Siita asiat sitten alkoivatktin rullata ja saatiin avaimet 270 dollarin king-size bed huoneeseen ja ohjeet ilmaisen paivallisen nauttimiseen toisen kerroksen tilausravintolassa. Oltaisiin kylla viihdytty pidempaankin, mutta lyhyeksi jai visiitti kun lentokentalle piti palata jo 05.10 lahtevalla kuljetuksella....mukavaa vaihtelua toki hostelli asumiselle :)



LANin touhuista vois satuilla tassa pidempaankin, mutta kirjoitettiin niille kolmen sivun yksityiskohtainen ja meidan mielesta erittain aiheellinen reklamaatio...katotaan nyt mita saadaan vastaukseksi? (ei viitsi sita tahan nyt kopioida...jos voitetaan jotain niin laitetaan malliksi. :)

Mendozaan pyrahtaa Andien yli Santiagosta noin 50 minuuttia ja saavuttiin siis heti aamusta perille. Hostellia ei meinannut heti alkuun loytya, mutta tunnin sinnikkaan vaelluksen jalkeen vapaita sankyja vihdoin loytyi. Pari paivaa vietettiin ensimmaisessa hostellissa, joka oli aivan loistavalla paikalla aivan kaupungin keskustassa, mutta suihkut ja muut tilat olivat luvalla sanoen allottavat, lakanat oli niin rispaantuneita etta niista nakyi lapi ja muuta pienta niin vaihdettiin sitten hostellia.

Sitten alkoikin aktiiviloma osuus. Ensin pyyhallettiin Mendoza-joelle koskenlaskuun. Kuuden hengen kumiveneella sitten hollantilaisten, australialaisten ja paikallisen oppaan kanssa laskettiin 2-3 luokan koskea kolmen tunnin ajan. Andien huipulta tuleva sulamisvesi ei todellakaan mitaan mukavan lamminta ole ja kun Antti viela onnistui tössimaan itsensa laidan yli jokeen ja uimaan kivien seassa niin virkistava veneretki oli kruunattu. Mahtavaa touhua ei voi muuta sanoa...kuvia ei ymmarrettavista syista ole kun molemmin kasin piti meloa milloin mihinkin suuntaan ja valilla sukeltaa veneen pohjalle turvaan. Suositellaan kylla....

Seuraavana paivana selka- ja olkapaa-lihaskipujen parantamiseksi lahdettiin pyoraretkelle Maipun alueen viinitiloille. 12 kilometrin matkalla on katevasti 12 eri viinitilaa ja muutama likoori/suklaatehdas. Koko aurinkoinen paiva meni sitten eri viinilajikkeisiin tutustuessa, viinien valmistamisen saloihin perehtyessa ja maisemista nauttien.









Nyt on enaa yksi yo Etela-Amerikkaa jaljella, ainakin toistaiseksi. Huomenna tarkoitus on lentaa ison veden yli ja Uuteen-Seelantiin....englannin kieliset lehdet, ihmiset, menut, tv-ohjelmat, oppaat, ohjeet, aikataulut seka toimivat vesivessat taalta tullaan.........


A ja H

3 kommenttia:

  1. No ootte te vesseleitä!

    Luin jonkin verran ny putkeen, lempparit:
    -Antti ja alpakka!
    -Optiset harhat, viäki pyärii päässä ;o
    -Antin seisahtunut katse viinitynnyrin vieressä
    -Perinneasut oli komeet
    -Ruohosaarien marttyyrit

    KHYL!

    VastaaPoista
  2. Nonii, vois sanoa, että eka pätkä ja 2 kuukautta takana. Sehän meinaa siis lyhyellä matikalla 1/6 koko reissusta. Äkkiä menee aika, vai miltä se siellä tuntuu? Täällä odotellaan jo kevättä, vaikka tänään tulikin (vaihteeksi) 5cm lunta. Ens viikolla olis vielä "pilkkireissukin". Mutta hyvää jatkoa jos ei oma riitä ja hyviä pilkkikelejä!

    T: Aki

    VastaaPoista
  3. Moi!

    Ihana toi hotelli homma!

    Täällä oli aamulla 20 senttiä lunta ku lähin töihin :O !!
    Nyt on jo ihan kyllästyny koko talveen, onneksi kohta tulee kevät!

    VastaaPoista