30.1.2010

Brasilia 101

Jos sattuu niin etta joku lukee tata blogia sellaisella taka-ajatuksella, etta mahdollisesti olisi itsekin joskus Etela-Amerikkaan lahdossa niin laitetaanhan nyt jotain oikein dataakin tanne matkan suunnittelua helpottamaan.

Lennot:

Suoria lentoja Rio de Janeiroon ja Sao Pauloon lentavat ainakin Iberia Madridista ja Air France Pariisista. Lennon kesto n. 11 tuntia ja hinnat vaihtelevat varmasti runsaasti palvelun tarjoajan ja lentoajankohdan mukaan. Vaihtoehtoisesti jos maailmanymparimatka kiinnostaa, niin eri Allianssit myyvat omia pakettejaan. Esim. Finnair kuuluu One World-Alliance ketjuun, jonka sivuilta loytyy itseasiassa kateva plan my trip – ohjelma, matkan suunnittelun avuksi. Itse varasimme lennot Kilroy Travelsin kautta. Pienta toimistomaksua kalliimpi, mutta ongelmien sattuessa heilta saimme korvaamatonta apua.

High Season/Low Season:

Brasilialaisten lomakausi ajoittuu Joulukuun lopusta maaliskuun alkuun. Tuolloin rantakohteet ovat erityisesti viikonloppuisin tupaten taynna ja viikoillekin riittaa vakea runsain mitoin. Saat ovat tuolloin parhaimmillaan, ellei jopa hieman liian kuumat. Karnevaali-aika on helmikuun alussa ja se aiheuttaa ongelmia majoituksen hankintaan seka valtavan hintojen nousun vahintaan nelinkertaiseksi.

Raha:

Brasilian raha on Reais ja yksi euro on 2,6 sellaista.

Mita maksaa:

Hostelli yot 25-35 reasia 6-10 hengen dormeissa sisaltaen aamupalan (taso vaihtelee runsaasti paikasta riippuen). Ruoka: ravintolassa ok ateria 20-30 reasia, kaupassa 400g jauhelihaa 5,8 reasia ja pasta pussi 4 reasin luokkaa. Olut 2,5 – 3, caipirinha 5-7, rannalla Coconut water 3 ja Globo sipsit 3. Siita vahan vinkkia hinnoittelusta, ei mitenkaan ihan ilmaista.

Liikkuminen:

Kaupunkien sisalla Metro tai paikallisbussit. Riossa miljoonakaupunkien tapaan yksi metrolinja :), mutta toimiva sellainen. Sao Paulossa erittain kattava metroverkko. Busseja liikkuu epasaannollisen saannollisesti ja yksi matka bussilla tai metrolla on 2,2-2,6 reasia. Pidemmat matkat kannattaa matkustaa lentaen tai bussilla. Sisaisia lentoja ei kaytetty, joten niista ei sen enempaa. Bussit on luokiteltu Leito, Super-Leito ja Business luokkiin. Leito tarkoittaa leveaa penkkia jonka saa kaannettya noin 30 asteen kulmaan ja nukkuminen on siis mahdollista. Super Leito penkit kaantyvat vaakatasoon ja business paikoista me vaan sitten haaveiltiin. Bussimatkat ovat pitkia ja 4-5 tunnin valein on taukopaikkoja joissa kattava ravintola, kahvila ja kauppa valikoima takaavat hengissa sailymisen. Leffoja naytetaan Portugaliksi ilman englanninkielista tekstia. Riosta lahtevia busseja voi tutkailla osoitteessa http://www.transportal.com.br/novorio/, josta loytyy myos hinnat ja matkan kestot. Sao Paulosta lahtevia busseja loytaa osoitteesta http://www.passagem-em-domicilio.com.br/terminal-tiete.asp

Mita paalle:

Flip Flopit, Bermudat ja t-paita, naisille flip flopit ja mekko. Flip Floppeja on valehtelematta myynnissa 100 000 erilaista paria ja niiden kanssa kaveleminen on alkuun aivan perseesta. Sitten kun saa jalkapohjiin kehitettya Flip Flop lihakset niin meno muuttuu helpommaksi.

Ruoka:

Feijoada (riisi + pavut + liha), Açai-hedelma (amatsonin viidakoista), Melonit (hunaja ja vesi), pasteijat kadunvarsi myymaloista ja Globot. Lisaksi tietenkin erilaiset grilli ja parilla setit.

Juoma:

Caipirinha, Coconut Water, Skol –olut, Guarana Antarctica.

Ongelmat:

Kielimuuri, silla vaikka espanjaa jonkun verran ymmartaakin on portugalin kasittaminen taysin mahdotonta. Veden puute, silla yksin Riossa asuu 12 miljoonaa ihmista ja vesivessa on nousevassa suosiossa = ongelma. Rikollisuus, meilla ei kaynyt mitaan, mutta riittavan paljon tarinoita ryoston uhreista kuulee joten jarki kadessa. Lampo ja hyttyset. Juomista ja hyttysmyrkkya seka aurinkorasvaa mukaan.

Tassa tallainen pieni Infopaketti jonka ehka olisi itse halunnut lukea ennen lahtoa, toivottavasti jollekin oli hyotya tai hupia. Jos tulee jotain kysyttavaa niin kyselkaa niin yritellaan vastailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti