21.1.2010

Vamos a la playa

Rio de Janeiro

Riossa oltiin siis kuus paivaa. Kaupunki oli mahtava aloituspaikka Etela-Amerikan kiertueelle: aurinkoa, rantoja, paljon nahtavaa ja ja kaikki toimi hyvin. Oltiin luettu aika paljon siita, kuinka vaarallinen paikka Rio on, mutta ainakin meista se tuntui suht turvalliselta, ku ei tahallaan hakenut vaikeuksia pimeilta kujilta tai slummeista. Kameraakin uskallettiin kuljettaa jo kolmantena paivana mukana. Kaikki korut ja kellot riisuttiin pois, aika hienoa kulkea ilman mitaan aikatauluja!

Riossa kaytin yhtena paivana Jeesus-patsaalla. Sinne oli valtava jono, kun paalle mentiin junalla, joka kulki vain 30min valein. Juna nousi vuoren huipulle ja matkalla nain jo ekan villiapinan :) Patsas on tosi korkea ja koko paikka oli taynna turisteja. Patsaalta naki kaytannossa koko kaupungin, hienolta naytti.



Melkein joka paiva kaytiin Ipanema-rannalla uimassa ja ottamassa aurinkoa. Copacabana-ranta on ilmeisesti vahan vaarallisempi ja kaytiin siella vain yhtena paivana kavelemassa. Ipanema oli aina ihan taynna ja siella myytiin ihan kaikkea, mita vaan voi tarvita. Coconut water ja Globo-sipsit oli Rion rantaherkkuja.



Aallot oli koko ajan valtavat, ja nahtiin myos kun yksi ihminen meni liian syvalle ja se tultiin pelastaan helikopterilla haavilla.



Lamminta oli paivalla 35 astetta ja iltaisin joku 20. Onneksi meilla oli ilmastointi huoneessa, menee hetki tahan kuumuuteen ja kosteuteen totutellessa.

Toinen perusnahtavyys Jeesus-patsaan lisaksi oli sokeritoppavuori, jonne mentiin cable careilla. Tykattiin siita viela enemman kuin patsaasta. Vuorella paasi vahan kavelemaan rauhallisemmin metsaan, ja siellakin oli villiapinoita. Lisaksi siella oli vahemman ruuhkaa eika tarvinut jonotella.







Yhtena iltana kaytiin katsomassa jonku sambakoulun harjoituksia karnevaaleja varten. Siella esiintyi kulun orkesteri ja tanssijat pikkuhepeneissaan. Ne oli koko illan bileet, jossa ihan kaikki tanssi sambaa siis ihan kaikki. Me ei oikeen kylla osattu....




Siina vahan Rio de Janeiroa, nyt ollaan jo siirrytty 12 miljoonan ihmisen kaaoksesta saarelle jossa ei ole pankkeja, autoja eika oikein ihmisiakaan...ihanan rauhallista....

3 kommenttia:

  1. Siellä sitä kerätään kokemuksia, joita voi sitten kiikkustuolissa muistella :) Hienoa! Pitäkää huolta toisistanne!
    -Taina-

    VastaaPoista
  2. Tervehdys maailmanmatkaajat! Kyllä käy kateeks!
    Tääl on pakkasta - 18 astetta. Tultiin juuri jäähallilta varpaat kohmeessa. HPK voitti komeesti Ässät 5-3! Toivottavasti jaksatte ylläpitää tätä blogia. On kiva seurata matkanne kulkua ja kuulla kuulumiset teistä. Mammalta ja meiltä kovasti terveisiä! t. isä ja Jaana

    VastaaPoista
  3. Rantakuvan oikean reunan ass tuli varmaan ihan vahingossa kuvaan ;) Ei mielellään...

    Trabant Expressiä lainaten:

    "Matka jatkuu. Älkää kysykö Miten. Kysykää Miksi?"

    T: A

    VastaaPoista