30.1.2010

Foz de Iguaçu

Ilha Grandelta lahdettiin katamaraanilla Angra dos Reis kaupunkiin, josta otettiin yon yli bussi Sao Pauloon. Sao Pauolon jattibussiasemalla vietettiin aamupaiva ja kaytiin lahiostoskeskuksessa pyorimassa. Brasiliassa kaikki on niin kallista, ettei viitsinyt kauheesti shoppailla. Illalla otettin toinen bussi ja ajeltiin Foz de Iguaçu kaupunkiin, joka on Brasilian, Argentiinan ja Paraguain rajalla.

Foz de Iguaçulla meilla oli mahtava hostelli (Klein Hostel). Se oli kuin omakotitalo, asukkaita oli kuus, kaikki oli puhdasta, kaikki toimi, pihalla oli uima-allas ja baari ja iltaisin hostellin pitajaperhe grillas meille ruokaa ja pihvit oli ihan kohtuullisen kokoisia.



Hostellin naapurilla oli lemmikkipapukaija jota sai ottaa olkapaalle ja sormelle. Oltiin pikkusen innoissaan!





Yks paiva vaan maattiin poolilla ja rentouduttiin.





Viimeisena iltana hostellilla perheen aiti opetti meita tanssimaan bogotaa (ehka sen niminen tanssi) ja mamboa.

Sit rentoilupaivan jalkeen mentiin itse putouksille Brasilian puolelle. Nakymat oli ihan mahtavat ja siella paasi pitkan laiturin paasta katsomaan putouksia altapain ja siella kastui ihan kokonaan.





Seuraavana paivana siirryttiin Argentiinan puolelle. Sielta mentiin katsomaan Argentiinan puolen putoukset. Talla puolella nahtiin sitten leguaaneja (tai iguaaneja tai jotain liskoja kuitenki), nenaelaimia, ja tuhansia perhosia.







Illalla lahdettiin piiitkalle bussimatkalla Santa Fe kaupunkiin (17h bussimatka). Bussissa penkit on kuin business-luokassa lentokoneessa, jaloille on oma teline ja tilaa on reilusti. Lisaksi bussimatkalla tarjoiltiin illallinen, aamupala ja lounas. Yolla herattiin siihen et joku poliisi tutki edessa istuvien miesten laukut perin pohjin. Paateltiin et ne etsi varmaan huumeita mut ei olla varmoja. Pelottavaa...

Santa Festa oli viela edessa 6h bussimatka tanne Cordobaan. Taa on Argentiinan toiseksi suurin kaupunki ja ihan mukavalta tuntuu. Argentiinassa kaikki on melkeen puolet halvempaa kuin Brasiliassa, joten sopii meille!

2 kommenttia:

  1. Toi saari missä olitte on se paikka mihin lähden lottovoiton saatuani (kunhan ensin muistan joskus lotota) lepuuttaan hermoja!

    Mahtavat noi putoukset!

    Mä en yllättäen saa tätä toimiin mun nimellä, joudun siis kommentoimaan anonyyminä...

    -Heidi

    VastaaPoista
  2. Flip flop? sukupolvien välinen kuilu?
    Upeita maisemia. Mitä vielä ehdittekään nähdä!
    Pitäkää huolta toisistanne ja nauttikaa matkastanne!

    - isä ja Jaana

    VastaaPoista