13.1.2010

Madrid II



Buenas!

5 päivää Madridissa takana. Kelit ei ole suosinut yhtään, sillä ensimmäisen paivan kevaisen auringonpaisteen jalkeen on satanut 5 senttia lunta joka muuttui yon aikana mukavasti loskaksi ja sitten onkin satanut vetta. Lampoa ollut siina 3 asteen hujakoilla.




Lauantaina pyorahdettiin Parque del Buen Retiroon. Jokaisen Madridiin matkaavan perusnahtavyys. Valtava puistoalue aivan keskustan kupeessa. Ei tosin ihan parhaimmillaan nain talven keskella ja varmasti huomattavasti viehattavampi kesalla ja auringonpaisteella, mutta vaikuttava joka tapauksessa. Ensimmainen kuva puistosta.

Sunnuntaina kaytiin paljona mainostetuilla el Rastron markkinoilla. Etelaisen keskustan kadut La Latinan alueella oli tayttynyt perinteisten torimyyjien kojuista. Suurista ennakko-odotuksista huolimatta markkinat pieni pettymys. Suurin osa kojuista tarjosi bandipaitoja, aurinkolaseja, huiveja, huonolaatuisia vaatteita, ynna muuta kraasaa, mitaan ei tarvinnut ostaa. Illalla vaihdettiin myos hostellia ja alkuvaikutelma oli niin mukava etta paatettiin yopya loppuaika taalla. Ei ihan arvattu hostellin muuttuvan yolla suureksi kotibilepaikaksi, mutta ei muuta kuin tulpat korviin tai bileisiin mukaan niin parjaa. Huipennus on 150 cm pitkat espanjalaiset parikymppiset pojat ja tytto, jotka ovat lahteneet aitiaan piiloon hostelliin ja ryyppaavat. Porukkaa seuratessa tulee mieleen humalaiset hobitit. Noh onhan siinakin hupia.

Alkuviikko meni loppuja turistimagneetteja kierrellen. Las Ventas - harkataisteluareena, jossa ei taisteluja nain talvella kaydakkaan, joten ulkoa piti tarkastella. Estadio Santiago Bernabeu - jossa opastettu kierros olisi maksanut 22€ :( ei osallistuttu. Palacio Real eli kuninkaanlinna oli suurilta osin suljettu EU-kokousten vuoksi...kele. Lisaksi Museo Del Prado, Sol ja Plaza de Mayor.


Antti ja Santiago Bernabeu

Tiistaina mentiin bussilla Toledon kaupunkiin paivaretkelle (AISA-bussiyhtio, 8,2€ edestakainen matka). Kiva vanha kaupunki jossa paljon kaupallistettua kirkkotavaraa. Vetta satoi koko paivan, hieman masensi tunnelmaa.




Loppuaika on mennyt Brasiliaan valmistautuessa ja tata kirjoittaessa. Hostellin pitajat ovat Argentiinasta kotoisin, joten heilta on ihan hyvin vinkkeja saatu Etela-Amerikan matkalle. Bilettamassa ei paljon ole tarvinnut kayda. Odotellaan sita intoa sitten myohemmin.....


Madrid

+ Tapakset eli pienet ruoka-annokset baareissa. Lihaa, juustoa, kalaa, perunaa eri muodoissa kohtuullisella hinnalla. Erityisen mukavia paikkoja loytyi ihan hostellin vieresta, Calle Victorialta.
+ Tapaksien kyytipojaksi otettavat juomat ja hinnat. 2 viinia + olut + leivat 5,1€
+ Gran Vian ja Solin aukion ostosmahdollisuudet (Zaroja, Mangoja, Bershkoja, TopShop ja Sephoran liikkeita joka nurkalla).
+ Metro - toimiva ja halpa
+ Turvallisen tuntuinen
+ Ihmiset



- Sää
- Suurimmassa osassa kahviloita ja ravintoloita saa tupakoida sisalla.
- Zaran neljan hengen jono, kesto 25 min
- Kotibileet hostellissa ja hobitit.
- Sekavat aukioloajat.

Huomenna aamusta Rioon. Sori ääkkösien ja öökkösien puuttuminen.


A ja H

2 kommenttia:

  1. Muistat vaan Antti että "Buenos nachos" tarkoittaa "Hyviä nachoja". Sillä pärjää pitkälle!

    T: Pirkkalan Pingviinit

    VastaaPoista
  2. Tykkäsitte ilmeisesti Madridista! :) Hyvä niin, olin itse 5-10.1 Oulussa käymässä, olis ollu kiva treffata! Ei muuta kuin loistavaa loppumatkaa teille reppureissareille! Mun 5 kuukauden urakka on viikkoa vaille valmis, ja takaisin koto-Suomeen siis :)

    VastaaPoista